Начальник управління освіти і науки ТОДА пообіцяв не зривати проведення “Легенди УПА”

eea97d81d9Наприкінці травня 2013 року Тернопільський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу провів прес-конференцію присвячену проблемі національно-патріотичного виховання в області. Причиною цього кроку ста зрив управлінням освіти і науки ТОДА теренової гри "Легенда УПА".

Даний захід став хорошим прикладом ефективності співпраці громадських активістів із засобами масової інформації. Адже через 2 місяці після прес-конференції начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Іван Запорожан на своїй сторінці у Фейсбуці врешті написав власний коментар з приводу ситуації, що склалася. У даному повідомленні пан Запорожан чітко дав зрозуміти, що обласна теренова гра для молоді "Легенда УПА" 2013 - відбудеться.

Тож якщо раніше не було жодних гарантій проведення "Легенди УПА" бодай осінню, то тепер у нас нема ніяких сумнівів щодо щирості очільника управління освіти у його висловлюваннях про підтримку національно-патріотичних заходів і вищезгаданої теренової гри зокрема.

Також Іван Запорожан у своєму повідомленні висловив думку про те, що представники Молодіжного Націоналістичного Конгресу "зайво витрачали зусилля на різного роду публікації" в той час, коли управління освіти і науки реалізовувало патріотичні заходи.

З цією заявою Молодіжний Націоналістичний Конгрес не погоджується. Оскільки публікаціями займаються представники ЗМІ, якщо вважають інформаційний привід вартим уваги. А активісти громадської організації МНК свої зусилля (причому далеко не дарма) витрачали на підготовку та проведення обласного вишкільного табору для молоді "Лисоня" ім. І.Гавдиди та всеукраїнського табору "Відвага".

До речі, одна із ключових причин проведення "Легенди УПА" навесні полягає в тому, що учасники теренової гри мали б змогу влітку пройти вишкіл у цих виховно-патріотичних таборах. На жаль, цьогоріч з очевидних причин цього так і не станеться.

За словами І. Запорожана, 27 червня 2013 року департаментом освіти і науки облдержадміністрації надіслано Тернопільському обласному осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу листа з проханням погодити спільно програмні дії та Положення з проведення гри "Легенда УПА". Хоча згаданий лист так і не надійшов ні на електронну скриньку, ні до офісу організації, проте МНКівці сподіваються, що дрібні проблеми з комунікацією не стануть на заваді спільної реалізації патріотичного заходу.