[Орвелівський] офіціоз. ГУ МВС у Києві: “Аби не зіткнутись з жінкою правоохоронець виставив вперед долоні”

Джерело

“Вчора згідно до вимог доручення «Про заходи попередження та припинення стихійної торгівлі» кілька працівників патрульно-постової служби міліції  несли службу по вулиці Зодчих, в Святошинському районі столиці. В цей час на території прилеглій до ринку «Шлях» група підприємців здійснювала торгівлю, не маючи жодних дозвільних документів, що є порушенням чинного законодавства. Там же знаходилась представниця однієї з громадських організацій. Жінка підбурювала людей на несанкціоновану торгівлю та ігнорування законних вимог правоохоронців. Окрім цього вона викрикувала в бік співробітників міліції нецензурні слова.

 

Під час роз’яснення торгуючим громадянам одним з правоохоронців вимог чинного законодавства, щодо заборони несанкціонованої торгівлі активістка стала поміж ним та натовпом, спиною до співробітника міліції та почала рухатися в його бік. Аби не зіткнутись з жінкою правоохоронець виставив вперед долоні, доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції. Викликала швидку допомогу. Та зателефонувала до чергової частини Святошинського райуправління міліції.

 

З місця події її було шпиталізовано до однієї з лікарень Святошинського району міста Києва. Після обстеження жінки, лікарі констатували забій лівої половини грудної клітини, інших пошкоджень зафіксовано не було.

 

Також повідомляємо, що заявниця – уродженка Волинської області, 1994 року народження. Лише впродовж цього року активістка 4 рази затримувалась правоохоронцями за порушення встановленого порядку проведення мітингів та зборів.

 

В подальшому матеріали за зверненням активістки були зареєстровані та передані до прокуратури для проведення перевірки. По даному факту прокуратурою Святошинського району розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень.

 

Водночас, група підприємців спільно з представниками однієї з громадських організацій вирушили у бік Святошинського райуправління. Там вони організували мітинг з вимогою видати їм співробітника міліції, який, нібито, вдарив жінку для вчинення самосуду. Понад 30 громадян намагались заблокувати вхід до райуправління. До присутніх звернулись керівники райуправління та пояснили громадянам, що їх вимоги та дії суперечать чинному законодавству.

 

Проте окремі мітингувальники проігнорували звернення правоохоронців та, грубо порушуючи громадський порядок, із застосуванням фізичної сили намагались проникнути на територію райуправління. При цьому вонипошкодили кілька секцій металевого паркану. Після чого невідомі громадяни застосували сльозогінний газ проти правоохоронців. В результаті конфлікту 11 співробітників Святошинського райуправління зазнали тілесних ушкоджень. Наразі їх шпиталізовано.

 

По прибуттю на місце події керівництва столичної міліції, було організовано зустріч з ініціативною групою мітингувальників та народним депутатами. Після якої керівник столичної міліції провів бесіду з присутніми. Після цього громадяни та представники окремих політичних сил та громадських організацій мирно залишили територію райуправління.

 

Загалом у мітингу приймали участь близько 100 осіб, переважна більшість з них – представники політичних партій та громадських організацій. Також на заході були присутні 10 підприємців з ринку «Шлях».

Наразі за даним фактом проводиться подальша перевірка”.

****

 

1 Comment

  1. Не думаю, что у 99% граждан Украины могут возникнуть сомнения по поводу того, что МВД Украины – преступная банда, которую следует судить всех поголовно. Вряд ли там найдется хоть один честный и порядочный человек. Таково мое личное мнение, и, я уверен, оно совпадает с мнением подавляющего большинства украинцев.

Kommentarerne er lukkede.