Спілка журналістів і медіа-профспілка вимагають відставки Міністра внутрішніх справ та реформи МВС

захарченко менти19 липня 2013 року. Рада Незалежної медіа-профспілки та Національна спілка журналістів України 19 липня спільно звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Відповідне рішення було ухвалено під час Ради НМПУ.

«Ми, Рада НМПУ і Національна спілка журналістів, вимагаємо звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та провести реформу міліції. Міністр публічно давав обіцянки забезпечити безпеку журналістів, однак свого слова не дотримався. У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку», – йдеться в заяві НСЖУ і НМПУ.

Медіа-профспілка і Спілка журналістів також звертаються до Генеральної прокуратури з вимогою покарати міліціонерів, які побили журналістів сьогодні вночі.

Приблизно о першій годині ночі 19 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» побили журналістів у центрі Києва. Щонайменше чотири працівники ЗМІ постраждали від міліцейської агресії, в тому числі журналісти 5-го каналу.

Якщо 18 травня 2013 року міліція просто спокійно спостерігала, як невідомі лупцюють журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя у центрі Києва, то тепер міліція сама атакує працівників ЗМІ.

Незалежна медіа-профспілка та Спілка журналістів вимагають від Генпрокуратури розслідувати ці злочини та покарати винних міліціонерів.
Медіаорганізації також вважають, що голова МВС Віталій Захарченко не контролює ситуацію у відомстві і має або сам написати заяву про відставку, або таке рішення має прийняти Президент Віктор Янукович.

НМПУ і НСЖУ закликають до реформи МВС і очищення міліції від садистів та катів у погонах. Керівний склад МВС має пройти переатестацію. Цей процес має бути максимально відкритим для суспільства через широке залучення журналістів та правозахисників. НМПУ готова делегувати своїх представників задля незалежного спостереження за цим процесом, в тому числі у регіонах.

Джерело

1 Comment

  1. Утром была на Майдане и полностью поддерживаю обращение. Господин Захарченко! Светлой памятью отца моего — нине покойного полковника милиции, от имени ныне парализованного мужа моего — подполковника милиции и его коллег из числа порядочных офицеров милиции заявляю, что нам обидно, а еще больше — стыдно за нынешнюю милицию. Милиция, Беркут и пр. стали пристанищем для бандитов. Вы “достойный” последователь Кравченко. Немедленно проведите люстрацию в правоохранительных органах и начните ее с себя! Я не обращаюсь к вашей офицерской чести — у вас ее нет, но возможно у вас еще сохранилось чувство собственного достоинства. Подумайте о своих детях, если им жить в Украине, чтобы им не было стыдно за вас на всю оставшуюся жизнь. Накажите ваших уродов и уйдите из милиции, покаявшись перед людьми и Богом!

Kommentarerne er lukkede.