Офіційно: Двоє постраждалих журналістів уклали мирову угоду із своїми кривдниками

Сьогодні Шевченківський райсуд столиці затвердив угоду у справі за фактом хуліганських дій та перешкоджання журналістській діяльності під час масових заходів 18 травня 2013 року у Києві. Угоду про примирення підписали потерпілі журналісти з трьома обвинуваченими. Четвертий підсудний відмовився йти на примирення із представниками ЗМІ.

Так, троє обвинувачених визнали свою провину в повному обсязі та підписали угоду про примирення з потерпілою тележурналісткою та фотокореспондентом.

За умовами угоди протягом 3-х місяців обвинуваченні мають сплатити потерпілим повне відшкодування матеріальної та моральної шкоди у розмірі приблизно 36 тис грн.

Також крім грошового відшкодування, обвинуваченні зобов’язуються публічно вибачитись перед потерпілими через засоби масової інформації.

Крім того, угодою передбачено призначення покарання одному з підсудних у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 2 роки, двом іншим фігурантам по 2 роки позбавлення волі з іспитовим терміном – 1,5 роки.

Обвинувачення четвертому підсудному виділено в окреме провадження, розгляд якого відбудеться 13 вересня 2013 року у Шевченківському райсуді.

Як відомо підсудним інкримінується ч. 2 ст. 296 КК України – хуліганство, ч.1 ст. 171 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів КК України.

Оголошення вироку у справі заплановано на 2 вересня поточного року.

Прес-служба прокуратури

Шевченківського району міста Києва