Офіційно: Інспекторів столичної митниці засуджено за службову недбалість

Голосіївський райсуд столиці оголосив вирок двом інспекторам Київської регіональної митниці, які допустили службову недбалість під час розмитнення іноземних запчастин, що призвело до збитків державі у сумі понад 360 тис. гривень.

Обставини справи:

Встановлено, що під час митного оформлення автозапчастиндо автомобілів, ввезених на територію України однією зі столичних фірм, працівники митниці не перевірили достовірність даних, заявлених у супровідних документах щодо найменування товару, його кількості та виробника.

Внаслідок такої недбалості під митний контроль не потрапила левова частка автозапчастин до автомобілів відомих марок (у тому числі «Bugatti», «GeneralMotors» тощо), що призвело до несплати до бюджету понад 360 тис. гривень митних платежів та надходження у вільний обіг контрабандного товару.

За вироком суду обох посадовців Київської регіональної митниці визнано винним за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість) та засуджено до двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік та позбавленням права обіймати посади в митних органах упродовж року.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов прокуратури Києва та стягнув з засуджених на користь держави понад 360 тис. гривень завданих ними збитків.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва