Оголошено публічний відкритий конкурсний відбір на посаду Представника Уповноваженого з питань захисту персональних даних

59426_544743038925480_1480488032_nЗ метою забезпечення прозорості діяльності Уповноваженого та Секретаріату Уповноваженого, Омбудсманом Валерією Лутковською прийнято рішення про проведення публічного відкритого конкурсного відбору на посаду Представника Уповноваженого з питань захисту персональних даних.

Посада Представника Уповноваженого віднесена до першої категорії посад державних службовців, призначення на яку не потребує проходження конкурсу. Однак, зважаючи на особливу важливість та євроінтеграційну спрямованість діяльності із захисту персональних даних, Уповноваженим ініційовано проведення публічного конкурсного відбору на заміщення посади відповідного Представника Уповноваженого.

Для забезпечення проведення якісного конкурсного відбору наказом Уповноваженого утворено конкурсну комісію, затверджено кваліфікаційні вимоги до претендентів та Порядок проведення конкурсного відбору на посаду Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань захисту персональних даних.

Відповідно до затвердженого Порядку, для участі в засіданнях конкурсної комісії запрошені представники від Офісу Представника Генерального секретаря Ради Європи в Україні, Представництва Європейського Союзу в Україні,  Програми розвитку ООН в Україні та Радника з питань прав людини Офісу Координатора Системи ООН в Україні.

Обов’язковою умовою для участі в конкурсному відборі є подання конкурсної пропозиції у формі реферату, який складається не менш як  з трьох частин (вступ, загальна частина та висновки) та містить пропозиції претендента, спрямовані на найбільш ефективну реалізацію завдань із здійснення парламентського контролю у сфері захисту персональних даних.

Як відомо, 14 травня 2013 року Верховна Рада України ухвалила, а 23 липня 2013 року Президент України Янукович В.Ф. підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи захисту персональних даних”. Відповідно до Закону, який набуває чинності з 1 січня 2014 року, контроль за додержанням законодавства про захист персональних даних здійснює Уповноважений з прав людини.

Джерело