Росспоживнагляд не виявив порушення показників безпечності і якості у продукції «Рошену»

Керівник Асоціації «Укркондпром» наголосив, що всі зауваження російського контролюючого органу звелися лише до маркування харчової цінності.

На думку керівника Асоціації, це свідчить про відсутність претензій до показників якості і безпечності продукції українського підприємства з боку Російської сторони.

Олександр Балдинюк зазначив, що, згідно російського законодавства,  порушення будь-яким підприємством вимог до маркування не є підставою для заборони ввезення всієї продукції цього підприємства на митну територію РФ.

«Федеральний закон РФ про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення визначає підставою для такої заборони загрозу поширення інфекційних захворювань і масових отруєнь. Невірна інформація про харчову цінність, навіть якщо вона знайде підтвердження,  не може призвести до таких наслідків» – зазначив Олександр Балдинюк.

Керівник «Укркондпрому» висловив надію, що заборона на ввезення продукції «Рошену» до РФ є непорозумінням, яке буде врегульовано в найкоротші терміни.

«Ми сподіваємося, що вже на цьому тижні відбудуться офіційні українсько-російські переговори з цього приводу, в ході яких сторони домовляться про відміну заборони» – наголосив Балдинюк.

Глава Асоціації нагадав, що позапланові перевірки продукції Рошену були проведені компетентними органами Білорусі, Казахстану, Таджикистану і Молдови, які підтвердили відповідність української кондитерської продукції нормативним документам.

 

Як відомо, 29.07.2013 року Голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Російської Федерації Г.Оніщенко зробив заяву про заборону ввезення кондитерських виробів компанії ДП «КК «Рошен» на територію РФ з причини невідповідності вимогам до якості і безпеки.

В зв’язку із таким повідомленням, компетентні органи Молдови, Казахстану, Білорусії та Таджикистану розпочали перевірку кондитерської продукції «Рошен».

Таджикистан, а слідом за ним Казахстан і Молдова підтвердили високу якість та відповідність санітарним нормам кондитерських виробів корпорації «Рошен».

06.08.2013 р. Головний державний санітарний лікар Республіки Білорусь І.Гаєвський заявив, що за результатами перевірки Республіка Білорусь не бачить необхідності забороняти реалізацію продукції «Рошен».

Пізніше, на сайті Росспоживнагляду з’явилась інформація про результати дослідження кондитерської продукції, виробництва українських фабрик «Рошен».

1 Comment

  1. Цим Росія зробила гарну рекламу “Рошен” у світі.

Kommentarerne er lukkede.