У Миколаєві засудили двох студентів, яких жорстоко катували у міліції

a30857e-khpg-logo-small2 серпня 2013 року Центральний районний суд Миколаєва засудив Олексія Ложенка та Владислава Кабаненка до семи і чотирьох років ув’язнення за злочин, який вони не скоювали.

Раніше ми повідомляли, що двох студентів, один з яких неповнолітній, три дні жорстоко катували у миколаївському Центральному районному відділенні міліції (сумнозвісне “Декабристів, 8”). Свої дії, як розповідають хлоці, міліціонери цинічно пояснювали на кшталт “ну якщо я ті епізоди на тебе не повішу, то премії не отримаю цього місяця, тому ти, юначе, “попал”. Хлопців били по нирках, голові, шиї, одягали на голову целофановий пакет, погрожували застосувати електричний струм у разі, якщо вони не візьмуть на себе нерозкриті злочини. При цьому зупинитися “перевертнів у погонах” не змусив навіть той факт, що більшість злочинів, які вони намагалися “повісити” на хлопців, було скоєно в той час, коли затримані перебували в іншому населеному пункті – в рідному селі, що може підтвердити безліч свідків.

Суд, як і міліціонери, не переймався встановленням істини. У ході судового засідання на покази хлопців не зважали. Головний “доказ” проти них – це свідчення потерпілої, яка спочатку нібито по одягу впізнала у хлопцях своїх нападників, а тепер же стверджує, що назавжди запам’ятала обличчя “нападників”. Цікаво, що за свідченнями міліціонерів, при затриманні у хлопців виявили гроші та цінні речі на значну суму, але у суді з’ясувалося що насправді хлопці мали при собі всього 7 гривень 50 копійок на двох.

Тепер у хлопців вся надія на апеляційний суд.

Степан Терновий, ХПГ

1 Comment

  1. Зачем, кому и для чего понадобилось искажать реалии этого преступления двух подонков? НИКТО ИХ НЕ ПЫТАЛ!!! Полгода два ублюдка охотились в районе! Их опознали 8 из 13 потерпевших! По остальным делам идет еще следствие!
    Пострадавшая четко видела их, их одежду и лица еще до их нападения, а потом и во время нападения! Их ЧЕТКОЕ описание было передано ею на многие патрульные машины ДО того, как их задержали на улице! Именно благодаря точному описанию их и поймали! Там доказательств выше крыши!!!
    Кому и для чего понадобилось из двух тварей делать агнцев невинных?

Kommentarerne er lukkede.