На наступні 4 дні у Києві біля Лаврської дзвінниці виросла львівська Ратуша

image

Мистецький Арсенал готовий прийняти гостей на «Дні Львова у Києві», які пройдуть під гаслом «Україна — Львів — Ѓвропа» 19—22 вересня. Найвідоміші музиканти, найкращі композитори, найсмачніші бренди, найцікавіші вистави, найсміливіші винаходи — у ці дні Львівське товариство у Києві запрошує відчути смак Львова просто у серці столиці.

Дні Львова у Києві: львівська Ратуша на фоні Лаврської дзвіниці, насичена програма, дегустація львівської кави на берегах Дніпра і ніжна гірчинка чорного шоколаду — як обіцянка справжньої львівської таємниці, про яку, посміхаючись, мовчать камінні леви.

18 вересня можна було побачити останні приготування до Днів Львова: завершується спорудження декорацій, котрі відтворюють унікальний архітектурний ансамбль Старого Львова, який уже від завтра прийматиме гостей свята.

«Відкрите місто з чарівною атмосферою  — таким насамперед хотілось передати Львів, — каже автор архітектурних інсталяцій Михайло Москаль. — Ідея народилась відразу ж, коли побачив площу перед Арсеналом. Так і постала в уяві Ратуша. Висока і велична, все інше додалось само по собі. В основу концепції поклали архітектуру Львова — вона ж інша, ніж у Києві. Так народились “вулички Львова”, де будуть інстальовані будинки епохи Відродження. Цього теж немає у столиці, як і імпровізованих двориків, характерних для Львова, як, наприклад, відомий “Італійський дворик”».

«Програма розроблялась таким чином, щоб ознайомити зі Львовом кожного: від дитини до батька, від студента до людини поважного віку, від поціновувача класики до фаната сучасного», — говорить автор ідеї «Днів Львова у Києві» Іван Васюник.

Режисер дійства Василь Вовкун додає: «Тут кожен знайде щось суто своє – так, як кожен, хто побував у Львові, знаходить там свої улюблені місця і особливі спогади».

«Таке враження, що в ці дні львів’яни з киянами змагаються у гостинності: відкриті двері Мистецького Арсеналу спробують вмістити у своїх стінах всю львівську унікальність, а львів’яни намагатимуться подарувати гостям заходу все найкраще, чим славиться їхнє місто: театр, архітектура, музика і, звичайно ж, львівські смаколики-витребеньки, які так до душі як дорослим, так і дітям», — ділиться враженнями один із волонтерів «Днів Львова у Києві» Ольга.

Організатори обіцяють: вам навіть вдасться заблукати, наче серед вузеньких вуличок Львова — серед пропонованого різноманіття.

Нагадаємо, що з ініціативи Львівського товариства у Києві 19—22 вересня двір київського Арсеналу перетвориться на львівський центр з його площею Ринок, міською ратушею та Італійським двориком. Там, у серці столиці, можна буде відчути Львів. У програмі (День у Львові та Вечір у Львові) передбачені виступи знаменитих львів’ян, зокрема Руслани та батяр-бенду «Галичина», творча зустріч зі Святославом Вакарчуком. Щовечора серед відтворених львівських площ та кам’яниць лунатиме музика львівських композиторів — українських класиків у виконанні симфонічного оркестру. Львівське театральне мистецтво буде представлене видовищними вечірніми виставами театру на ходулях «Воскресіння».

Контакт: Анна — 050 446-46-80lvivdays[at]gmail.com