Студенти підтримують громадський законопроект “Про вищу освіту”

Під час круглого столу «Студентський погляд на законодавчі реформи у сфері вищої освіти України» в приміщенні Великого конференц-залу Національної академії наук України лідери органів студентського самоврядування та студентських організацій з усієї країни обговорили зареєстровані у Верховній Раді законопроекти «Про вищу освіту».

Студенти висловили підтримку рішення профільного Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти щодо прийняття в першому читанні проекту Закону «Про вищу освіту» № 1187-2. Даний законопроект було розроблено робочою групою з освітян, експертів, студентських та молодіжних організацій під керівництвом ректора НТУУ «КПІ» Михайла Згуровського.

«Законопроект групи Згуровського ставить в основу освітнього процесу якість вищої освіти, яка сьогодні є критично необхідною. Саме якісна вища освіта надасть можливість випускникам вишів стати більш конкурентоспроможними на ринку праці, вищим навчальним закладам затребуваними серед абітурієнтів, як з України, так і з закордону, країна отримає високоосвічених громадян, які розвиватимуть економіку, науку та інновації», – зазначає голова експертного департаменту УАСС, Олександр Смирнов.

Проект «Студентський погляд на законодавчі реформи у сфері вищої освіти» реалізовується ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» за підтримки Освітньої програми МФ “Відродження” і спрямований на забезпечення участі студентів, органів студентського самоврядування та студентських організацій в законодавчій реформі вищої освіти в Україні.

round_table_14.06.2013_3