Чотиримісячного хлопчика лікарі у Харцизьку відмовляються вважати народженим

Як повідомляє ТСН, у Харцизьку, що на Донеччині, батьки вже 4 місяці не можуть зареєструвати немовля.

Лікарі відмовляються видати довідку, без якої РАГС не може зареєструвати дитину. Народження хлопчика відбулось вдома – без медичної допомоги. Медики ж пояснюють, що засвідчити народження дитини не можуть. Бо за вагітністю не спостерігали і пологи не приймали.

“Лікар акушер-гінеколог письмово заявила, що вона не може підтвердити факту народження саме цією жінкою”,- зазначив головний лікар Центрально-міської лікарні Харцизька Василь Гапон. Охоронці здоров’я наполягають: аби зареєструвати дитину, народжену не у пологовому будинку, породілля мала з’явитися на медкомісію. Однак цього не відбулося.

Світлана Пономаренко, мати хлопчика, вважає це психологічним тиском на неї. А зазіхання на її материнські права та вимоги медиків її просто принижують як жінку. Вона каже: “Я хотіла, щоб це було в тому просторі, так званому просторі любові, де відбувалося й зачаття. Тому що для нас це очікувана дитини, ми до неї готувалися та я хотіла, аби вона народилася в цій атмосфері, цій енергетиці”.

Конфлікт між родиною і медиками зайшов у глухий кут. Аби нарешті зареєструвати 4-місячного Єлизара, сім’ї Пономаренків доведеться йти до суду. І через ДНК-експертизу підтвердити, що саме вони батьки цієї дитини.

УГСПЛ