Офіційно: Міліція припинила протиправні дії прихильників Ігоря Маркова біля адмінбудівлі ГУМВС

138250719522 жовтня в Одесі Ігорю Маркову вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Зараз він затриманий. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

На підтримку Ігоря Маркова біля адмінбудівлі ГУМВС України в Одеській області зібрався натовп його прихильників у кількості близько 500 осіб. Під час акції громадяни намагалися провокувати правоохоронців на активні дії.

Незважаючи на вимоги міліції про припинення хуліганських дій, а також розійтися і не перешкоджати виконанню судового рішення, прихильники Маркова намагалися силоміць увірватися на територію адмінбудівлі ГУМВС та заблокували центральні ворота з допомогою автомобіля.

Втримати натовп вдалося завдяки виставленим кордону працівників спецпідрозділу «Беркут».

В ході акції керівництво Головного управління неодноразово зверталося до її учасників про припинення порушень громадського порядку, підкреслюючи, що вони своїми протиправними діями порушують чинне кримінальне та адміністративне законодавство України.

Однак вимоги правоохоронних органів з боку організаторів та учасників акції були проігноровані.

Стабілізувати обстановку вдалося завдяки злагодженим діям правоохоронців, блокували і відтіснили натовп на безпечне видалення від будівлі. Встановлено активні порушники громадського порядку. Вживаються заходи по притягненню їх до відповідальності.

На даний час обстановка біля адмінбудівлі ГУМВС стабілізована. Громадяни покинули проїжджу частину вулиці і територію, яка прилягає до ГУМВС.

 

 

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області