Сьогодні в палаці «Україна» відкрився 43-й МКФ «Молодість»

Сьогодні в палаці «Україна» відкрився 43-й МКФ «Молодість», а у Мистецькому Арсеналі відкрилася фотовиставка «Рай: Любов. Віра. Надія» спеціального гостя МКФ «Молодість» Ульріха Зайдля.

Виставку відкрив сам автор, генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, заступник директора Мистецького Арсеналу Аліса Ложкіна та Поважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм.

За словами Зайдля, він радий з того, що виставку покажуть у Києві. У режисера з Україною особливий зв’язок: тут Зайдль знімав свою стрічку «Імпорт / Експорт».

Австрієць також зазначив, що для нього важливо показати цю виставку на «Молодості», де відбудеться його перша у світі повна ретроспектива.

Церемонія відкриття фестивалю відбулася в палаці «Україна».

Червоною доріжкою пройшли гості фестивалю: Ольга Сумська і Віталій Борисюк, Наталя Сумська й Анатолій Хостікоєв, Луї Франк, Віктор Андрієнко, Марічка Бурмака та інші.

Відкрив фестиваль генеральний директор Андрій Халпахчі. Він зазначив, що у програмі фестивалю стає все більше українського кіно.

Міністр культури Леонід Новохатько привітав гостей від імені Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Почесний президент фестивалю Віктор Ющенко зазначив: «Я радію з того, що кожен третій фільм у програмі фестивалю – український». Ющенко вручив почесний приз фестивалю, Скіфського оленя, спеціальному гостю фестивалю, австрійському режисеру Ульріху Зайдлю.

Зайдль зазначив, що йому надзвичайно приємно приїхати до України, адже це означає, що його фільми почули. «Фестиваль називається «Молодість», і я хочу звернутися до молодих режисерів. Є чимало проблем, з якими можна зіткнутися, але пам’ятайте: робіть своє, робіть те, що ви хочете, не слухайте критиків», – сказав режисер.

Марина Антонова, директор фонду «Україна 3000», вручила премію «Овація» за видатний внесок в розвиток вітчизняного кінематографу» народній артистці України Наталі Сумській.

Фільм-відкриття фестивалю, «Валенса. Людина надії» Анджея Вайди, представив продюсер стрічки Міхал Квєциньський.

43-й МКФ «Молодість» пройде в Києві 19-27 жовтня у кінотеатрах «Київ», «Кінопанорама», «Жовтень» та «Київська Русь».

Прес-служба МКФ “Молодість”