Мирні зібрання: І знову Запоріжжя, але інше

Минулого року за ініціативою Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” прокуратура домоглася скасування рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.07.08 №324, “Про затвердження Положення про порядок розгляду звернень з питань проведення недержавних масових заходів у м.Запоріжжі” . Тепер – знову Запоріжжя, цього разу – село Веселівського району Запорізької области, де сільська рада не знати нащо була прийняла рішення “Про визначення місця для проведення зборів, мітингів та інших масових заходів”, у такий спосіб запровадивши  обмеження свободи мирних зібрань за територією проведення. Було рішення – і нема:

7

Дрібниця, а приємно. А до питання самодіяльности Веселівської селищної ради, яку прокуратура чомусь обійшла увагою, ми скоро повернемося. Далі буде.

На сьогодні за нашим зверненням органами прокуратури вжито заходів для усунення самовільно запроваджених органами місцевого самоврядування нормативних обмежень свободи мирних зібрань більш ніж у 5-ти десятках міст та селищ України.

****

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження