У Росії блогера затримали за ретвіт

Українська Правда

матрьохаУ російському місті Кемерово журналіста і блогера Стаса Калініченко затримали за перепублікацію інформації в Інтернеті.

Про це пише його колега Дмитро Шипілов на своїй сторінці в мережіFacebook.

Калініченко був затриманий 6 листопада і “поміщений в ізолятор тимчасового утримання”.

Шипілов повідомляє, що “11 липня в квартирі, яку знімає Стас, був проведений обшук в рамках кримінальної справи за 280-ю статтею КК РФ – Калиниченко перевіряли на причетність до поширення в інтернеті інформації екстремістського змісту”.

Калініченко перепублікував (ретвітнув) запис (твіт), зроблений користувачем @letokot 6 травня 2013 року – на фотографії, знятій на Патріарших прудах якимсь Джиммі Макналті, зображений принт листівки “Кинь ходити на мітинги і починай діяти!” авторства Першого загону опору. Дане повідомлення ретвітнули дев’яносто блогерів.

“Тобто це перший в сучасній Росії епізод кримінального переслідування за ретвіт”, – пояснює Шипілов.

“За чотири місяці, що минули з дня обшуку, процесуальний статус Стаса так і не змінився – він як був у цій справі свідком, так ним і залишався. Я розмовляв з ним пару днів тому – і про яких би то не було намірах з боку слідства від спілкування з ним не дізнався”, – додав він.

При цьому, журналіст уточнює, що листівка “Кинь ходити на мітинги і починай діяти!”, у поширенні якої влада звинувачує Калініченко, досі не числиться у Федеральному списку екстремістських матеріалів, що створюється Мін’юстом.

Українська правда