#Євромайдан у Полтаві співав народних пісень

Кілька сотень полтавців прийшли 8 грудня на Євромайдан до Полтавської облдержадміністрації повідомляє КОЛО

Поки у Києві проходить Народне віче, мітингувальники у Полтаві вийшли із національними прапорами та гаслами. Головна вимога Майдану незмінна – відставка уряду та президента, покарання винних у кривавому розгоні Євромайдану 30 листопада та підтримка незаконно ув’язнених 1 грудня під час протесту біля Адміністрації Президента.

Виступити на імпровізованій сцені прийшов разом з дітьми народний депутат Юрій Бублик.

– Ми вимагаємо відставки уряду, покарання винних у розгоні мирних демонтрасцій. Тільки тоді ми можемо випустити політичних в’язнів. На сьогоднішній день є 14 політв’язнів Євромайдану. На плівці видно, що ці люди стояли на Банковій чи на Майдані мирно, а їх ув’язнили. Тож виходить, що ми всі тут стоїмо і нам можуть дати два місяці в’язниці, – зазначив Юрій Бублик під час виступу.

До мирного протесту долучився і викладач Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Віктор Ревегук:

– Європейський вибір Україна зробила більше тисячі років тому, коли князь Володимир прийняв християнство, а не іудаїзм чи мусульманство. Цей самий вибір був зроблений Драгомановим, Петлюрою, Мазепою та іншими. А наші керманичі шукають лише проблеми та причини не підписати угоду. Наша єдина проблема – це неукраїнська влада в Україні, яка б’є дітей.

Віктор Ревегук, викладач ПНПУ

На полтавському Євромайдані прозвучало звернення до правоохоронців, записане у Києві. У цьому трихвилинному зверненні правоохоронців закликали долучатися до народу на Майдані та не виконувати злочинних наказів нинішньої влади.

Не зникає з полтавського Євромайдану революційний намет.  Сюди люди заходять погрітися, випити чаю чи кави. Іззовні намет обклеєний гаслами, плакатами, гумористичними картинками на адресу діючої влади в Україні.

Намет на Євромайдані у Полтаві

Гріється Євромайдан не тільки чаєм. Зі сцени сьогодні лунали відомі естрадні та козацькі пісні . Як розповіли ведучі Майдану, це відповідь тим українським співакам, які російською мовою співають зараз у Києві на так званому анти–Євромайдані.

Полтавська співачка Лариса Борисенко

Більше фото із Євромайдану в Полтаві.