Київський Євромайдан підтримали у Тбілісі

1386013939Нова акція на підтримку мітингувальників в Україні, які виступають за зближення з Євросоюзом, відбулася ввечері 2 грудня в Тбілісі біля старої будівлі парламенту на проспекті Руставелі.
Як передає агентство «Новости -Грузия», акція була організована за допомогою мережі Facebook. У ній взяли участь представники грузинських неурядових організацій, громадяни України, які мешкають і працюють в Грузії, та члени делегації польського парламенту, які прибули до Тбілісі з робочою поїздкою на зустріч в рамках ГУАМ. «Ми вирішили прийти сюди, де теж йде боротьба за Україну, де ви підтримуєте Україну і вибір українського народу. Ви грузини, і ми разом з вами підтримуємо Україну та її шлях до Євросоюзу», – заявила Малгожата Гошієвска, учасниця акції, депутат парламенту Польщі.

«Ми підтримуємо український народ, який переживає дуже болісно ті моменти, які ми сьогодні бачимо. У Грузії та України одна доля,і ми підтримуємо українців. Ми повинні бути єдині, ми повинні бути разом. Ми за Україну!», – заявив учасник акції, представник молодіжного об`єднання «Лазаря» Джоні Кварацхелія.

«Я висловлюю солідарність в першу чергу українському народу. Я стою тут тому, що там, на Майдані, стоять мої друзі, українці. Я підтримую їх разом з моїми співгромадянами . Бачите, скільки людей тут зібралося … Ми висловлюємо підтримку нашим українським друзям», – заявив гендиректор інформагентства GHN Гоча Мірцхулава. За словами учасників акції, вони шоковані тими подіями ,що відбуваються в Києві, особливо коли спецназ застосував силу проти мітингувальників.

Як заявили присутні, вони готові продовжити проведення своїх акцій в Тбілісі на підтримку українського народу. «Ми хочемо, щоб Україна була з Європою», – заявляли учасники акції в столиці Грузії.

УНІАН

 

 

1 Comment

Kommentarerne er lukkede.