МВС та “природа”

da108d4-foto-davida-stulikaЯк повідомляли ЗМІ (наприклад – Українська Правда), 10-го грудня, у день візиту в Україну високих іноземних гостей з Євросоюза та США якісь “молодики спортивної статури” (тм) блокували будівлю представництва Європейського союзу в Україні.

Безперечно, “Майдан Моніторингу” стало цікаво, що то таке було, ким були ці політично свідомі “активісти” у трєніках і капюшонах, чи подавали вони, відповідно до ст.39 Конституції України, завчасне повідомлення про проведення свого зібрання, а також як на те блокування реагувала міліція, іноді така принципова, що аж.

Тож ми і попитали про це Міністерство внутрішніх справ

Відповідь нагадала безсмертне “грузите апельсиньі бочками“, адже зрозуміти її стосунок до запитаного неможливо у принципі:

1і2До чого тут звернення громадян, коли йшлося про журналістський запит на інформацію – мрякою вкрита таємниця, відома, певно, хіба що самому МВС. Хіба що до того, що люб’язно пропонуючи ті самі питання оформити не запитом на інформацію, а якимось зверненням, МВС просто намагається відтягнути необхідність відповідати про “молодиків“:  місяць замість п’яти днів. Але, як на нашу думку, і так все зрозуміло – така вже у теперішньої міліції “правова природа“.