Репресії на Волині не обмежилися кримінальним переслідуванням шістьох євромайданівців

Один з активістів луцького Євромайдану, керівник інтернет-видання “Волинь Post” Володимир Пащенко заявив, що через його участь у акціях протесту контролюючі органи стали незаконно переслідувати його рідню. Про це йдеться у заяві Володимира Пащенка, яку він поширив у ЗМІ.

У тексті заяви йдеться:

“Сьогодні влада перейшла всі межі здорового глузду. Спочатку вони не підписали Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі у Вільнюсі, потім жорстоко побили мирних протестантів у Києві. Взялися відкривати кримінальні справи проти активістів Євромайдану у Києві та Луцьку.

Шістьох моїх друзів, які увійшли до Волинського Комітету опору диктатурі, зараз судять за абсурдними звинуваченнями.  Так, поки що триває слідство, і суди стосуються лише вибору запобіжного заходу. Ні у кого не виникає сумніву, що проти Майї Москвич, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Богдана Шиби, Сергія Григоренка та Миколи Собуцького висунуті абсурдні звинувачення. У цьому в неофіційних розмовах зізнаються і самі слідчі. І розводять руками: мовляв, виконують наказ…

Сьогодні я змушений заявити, що політичні репресії дісталися і до мене. Не знайшовши, очевидно, зачіпок у моїх діях на Євромайдані, слуги режиму вирішили вдарити в інше місце – болючіше і вразливіше.

Сьогодні робиться усе, аби “вбити” справу, якою я займаюся, й водночас – вплинути на мене, тиснучи на найближчих мені людей. Одночасно на усіх підприємствах, до яких мають стосунок мої рідні, почалися проблеми. “Гості” з прокуратури та Міністерства доходів і зборів навідуються з вимогами, перевірками, приписами і звинуваченнями.

Порушуються кримінальні справи, де членів моєї сім’ї звинувачують у несплаті податків та платежів в бюджет.

На підприємствах працівники нервують, темп роботи втрачений, обслуговування клієнтів об’єктивно погіршилося. Фірми несуть збитки.

При цьому правоохоронці, ведучи себе нахабно, навіть не приховують, що “придираються”, намагаючись знайти бодай одну неправильну
кому в документах.

Офіційно заявляю: єдина причина такої уваги контролюючих органів до бізнесу моєї сім’ї – моя громадянська позиція та діяльність
незалежного інтернет-видання “Волинь Post”, яке я очолюю.

Це – помста мені, намагання закрити рота одному з учасників Євромайдану, а заодно – виданню, яке об’єктивно та повно висвітлює усе, що
пов’язано з останніми подіями в Україні загалом й у місті Луцьку зокрема.

Я прошу усіх небайдужих людей максимально поширити цю заяву. Бо я переконаний: тільки правда може зупинити цей “каток” свавілля.

Володимир Пащенко, керівник інтернет-видання “Волинь Post”, активіст Євромайдану.

Джерело Прес-служба луцького Євромайдану