Віктор Пушкар: Чому він впав саме сьогодні?

Пам”ятник Леніну мав впасти з кількох причин:
– Ленін досить однозначна фігура, один з лідерів більшовицького перевороту, один з відповідальних за т.з. червоний терор та інші злочини;
– Ленін, на відміну від свого колеги Троцького, практично оминув Україну. До чого в Лондоні пам*ятник Кромвелю, зрозуміло; там довгий час було його робоче місце. А що і коли Ленін робив на Бесарабці? Навіть не торгував пиріжками в молодості.

Чому він впав саме сьогодні? 1 грудня в Києві і навколо охороняли всього три об*єкти. Адміністрацію президента, Межигір*я та цей, кажучи стримано, монумент. Ілліч =символ режиму. І далі – жодної охорони, наче запрошення до радикалів – ну знесіть нарешті цього ідола, хоча б і з запізненням на 22 роки. І його знесли, бо монумент тиснув на підсвідоме не тільки радикалам.

Хто вважає роботу тов. Меркулова пам*яткою, де ж ви були, коли в Києві знищували значно цікавіші культурні об*єкти? Якщо вам так болить кондова радянщина, а київський конструктивізм і модерн байдужий, припиніть називати себе митцями і (або) мистецтвознавцями. Прямо сьогодні ввечері.

PS от за Сінним я реально шкодую…
PPS Наступним впаде з підістала Азірів

Віктор Пушкар, канд психологічних наук,  науковий керівник ІЦ “Майдан МОніторинг”

1 Comment

  1. Браво, Пане Пушкар! Добре розтлумачили те, що повинно було бути самозрозумілим. Може й Руся перестане “засуджувати” вандалізм ( тьху аж гидко, що так людина може мислити), а нарешті зрозуміє, що Є РЕЧІ ПЕРШОЧЕРГОВІ ДО ПОЛАГОДЖЕННЯ. І це стосується саме повалення таких бовдурів совєтської криваво бандитської доби. До пам’ятки йому так далеко, як до …неба. Повністю погоджуюся, що із запізненням на 22 роки, але краще пізніше, ніж ніколи. Ціле покоління коштувало, але таки доконали! МОЛОДЦІ! САЛВА! СЛАВА! СЛАВА!

    P.S. Дуже вірю, що наступним падінням буде інше важке тупе тіло пахло- азірове …

Kommentarerne er lukkede.