Вінницькі журналісти вимагають об’єктивного розслідування побиття Тетяни Чорновол

26 грудня 2013 року  вінницькі журналісти пікетували Управління МВС у Вінницькій області у зв’язку з побиттям Тетяни Чорновол.
Пікетувальники висунули три вимоги до керівників МВС України, зокрема якнайшвидшого розслідування кримінальної справи та притягнення до відповідальності винних у злочині; перекваліфікування ст. ч. 2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, за якою порушена кримінальна справа, на статтю 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів); відставки керівництва МВС України, якщо справжніх винуватців злочину не буде знайдено.

До журналістів вийшов начальник Управління МВС генерал Віктор Русин, якому було передано заяву з вимогами пікетувальників. Заяву підписали більше ста представників ЗМІ Вінницької області. 

“Ми заявляємо, що солідарні зі своїми колегами в усіх регіонах України, які сьогодні вийшли із акціями протесту на підтримку Тетяни Чорновіл. Окрім цього, вважаємо, що у країні, де за останній місяць внаслідок виконання своїх професійних обов’язків постраждало понад 50 журналістів, існує РЕАЛЬНА загроза вільному волевиявленню,і свободі слова і демократії, ” – цитата з Заяви вінницьких журналістів.

1530585_684514391593152_413390615_n

About Оксана Яцюк 27 Articles
Тренерка з інформаційної безпеки ІЦ "Майдан Моніторинг", дослідниця в "Совку довбаному", авторка навчальних курсів та методичних посібників