Миргородський Майдан вимагає розпустити фракції ПР і КПУ в міськраді й встановити меморіальну дошку Героям Євромайдану

Третецький 1 мСьогодні зранку миргородські євромайданівці пікетували міськрайвідділ міліції, щоб до Полтави не поїхало 26 бійців з автоматами. Пізніше кілька сотень активістів зібралися біля будівлі Миргородської міськради.

Протестувальники оголосили міському голові Сергію Соломасі свої вимоги.

Це скликання 28 січня на 8:30 (до початку роботи сесії Верховної Ради) позачергової сесії міськради.

– Вимагаємо на ній, – каже координатор міського штабу національного спротиву, колишній миргородський міський голова Василь Третецький, – ухвалити звернення до депутатів Верховної Ради, щоб ті про голосували за відставку уряду Азарова, відставку міністра внутрішніх справ Захарченка, скасування «диктаторськимх законів 16 січня», про засудження дій кривавого режиму Януковича-Азарова, за ухвалення закону про амністію всіх учасників мирної української революції та підтримку вимог українського народу, які озвучила українська опозиція.

Також євромайданівці вимагають розпустити фракції ПР і КПУ в міськраді та створити нову – «Миргород».

Серед інших вимог – забезпечити об’єктивне висвітлення суспільно-політичних подій і протягом 10 днів установити у місті меморіальну дошку Героям Євромайдану.

Пікетували також громадську приймальню народного депутата Олега Кулинича, котрий на виборах позиціонував себе як незалежний кандидат, а отримавши мандат побіг до регіоналів. Помічнику нардепа Леоніду Яриничу вручили вимоги до мажоритарника Кулинича: вийти з фракції Партії регіонів, проголосувати за відставку уряду Азарова і до 9:00 28 січня повідомити про своє рішення миргородський Євромайдан.

 

Людмила Кучеренко