Очевидне-неймовірне у Миколаєві: “по одному не збиратися!”

Миколаївська міліція і справді вважає, що індивідуальний протест однієї особи та мирні зібрання – одне й те саме.

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” спитав:

“…чи відповідають дійсности повідомлення засобів масової інформації, що 14 грудня у м.Миколаєві співробітниками міліції Центрального району було затримано гр-на Анатолія Ільченка у зв’язку з проведенням ним індивідуальної протестної акції і що щодо нього було складено протокол за порушення порядку мирних зібрань?

 Якщо повідомлення відповідають дійсности, прошу повідомити правові підстави ототожнення індивідуальних акцій окремих осіб з мирними зібраннями (ст.39) Конституції України“.

Нам відповіли:

Миколаїв-од.протест-відповідь

Іншими словами – “по одному не збиратися“. Невдовзі ми матимемо приємність відмітити це у річному меморандумі зі свободи мирних зібрань і зробити офіційну “пред’яву” МВС, Генпрокуратурі та іншим дотичним “суб’єктам владних повноважень“. Далі буде.

****

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється ІЦ “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження

2 Comments

  1. По этой логике, нужно запретить ношение мини-юбок, поскольку это “провоцирует” изнасилования. А если серьезно, то это письмо, конечно, верх абсурда и правового нигилизма: никакой гражданин не может отвечать за действия других граждан. И если там кто-то возле его пикета “собирается” (что, кстати, делать никакой закон не возбраняет), то привлекать его за это к ответственности нет никаких оснований. Кстати, есть даже, если я не ошибаюсь, статья в уголовном кодексе о незаконном привлечении к ответственности. Так что вот этого горе-“начальника” Седнева и нужно по этой статье посадить. В назидание прочим, как говорится.

Kommentarerne er lukkede.