Наше завдання довести світу, що влада в Україні узурпована Януковичем

Першого лютого в Києві відбувся позачерговий форум Євромайданів, результатом роботи якого став запропонований план виходу з політичної кризи. Деякі важливі думки, озвучені при обговореннях і узагальнено означені в резолюції форуму, варті роз’яснення і неодноразового повторення.

Отже,

…Якщо в країні констатується узурпація влади і народ повстає, тоді всі радикальні дії з боку народу є правомірними, адже громадяни не мають змоги реалізувати свої права через інституції легальної влади.

Якщо констатується, що узурпації влади немає і свої права людина може відстояти в суді, тоді всі радикальні дії з боку народу є кримінально караними.

Якщо світ (США, ЄС) закликає сторони конфлікту до переговорів та компромісу, то він не вважає, що влада в країні є узурпованою.

Якщо суспільство в країні визнає, що влада є узурпованою, а отже нелегітимною (відбуваються порушення прав людей, злочини проти людяності, немає жодного офіційного органа, який би захищав громадянина, жоден інструмент права не працює), то воно має це довести світу.

Потрібно збирати докази злочинів і максимально їх розповсюджувати. Просити посольства, діаспори, міжнародні громадські організації звертатися до урядів своїх країн. Надавати їм списки конкретних осіб, що сприяють владі в порушені прав людини. Звертатися до міжнародних інституцій про санкції щодо цих осіб. Проводити паралелі з тим, що вже було визначено, як злочини держави проти громадян в інших країнах.

Людей, які повстали проти узурпації потрібно сприймати як повстанців. Відповідно, в суспільстві констатується, що будь-які дії, спрямовані на спротив узурпації є правомірними, конституційними і законними.
Потрібно дати чітку оцінку: люди діють в правовому полі і не є екстремістами.

Всі ці дії громадськості потрібно доводити до відома силовиків. Це їх дуже охолоджує. Посил для силовиків – ти захищаєш нелегітимну владу.

Критерії, які свідчать про узурпацію влади в Україні:

1. Громадяни не мають змоги реалізувати своє право захисту через інституції легальної влади. Немає жодного офіційного органа, який би захищав громадянина.

2. Всі легальні інституції влади перебувають під контролем однієї політичної сили (Партія Регіонів).

3. Протягом двох місяців переслідуються тільки протестувальники і не притягнуто до відповідальності жодної офіційної особи за незаконні переслідування, затримання, катування, розстріл та інші протиправні дії.

4. Нелегітимна влада (далі режим) активно використовує злочинні угруповання та створює парамілітарні структури для реалізації своїх політичних цілей. На сьогодні відбулося зрощення цих структур з правоохоронними органами.

5. Режим застосовує ідеологічну обробку правоохоронних органів, вороже їх налаштовує проти громадян України, тримаючи правоохоронців у інформаційному вакуумі.

6. Режим в боротьбі з протестувальниками застосовує не легальні методи, а спеціальні технології з метою роздроблення, придушення, дискредитації протесту.

7. В регіонах, де сила протестів незначна, режим повністю придушує свободу слова, висловлення поглядів, свободу зібрань і унеможливлює здійснення громадянами політичної діяльності.

8. Режим, вдаючись до адміністративного тиску, штучно організовує в робочий час, під примусом, публічні акції на свою підтримку, дискредитуючи в такий спосіб конституційну сутність свободи зібрань.

9. Режим застосовує жорстку цензуру на телеканалах та інших засобах масової інформації, які утримуються за бюджетні кошти.

Отже, влада в Україні є абсолютно узурпованою Президентом України Віктором Януковичем та його оточенням.

Наталя Ляшенко, ІЦ “Майдан Моніторинг”

1 Comment

  1. ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАІНІ ГРУБО,НАГЛО,МАСШТАБНО ПОРУШУЮТЬСЯ. ВЛАДА ФАКТИЧНО ЛИЦЕМІРНО БРЕХЛИВО НЕЗАКОННО УЗУРПОВАНА. ВОНА І ОСОБЛИВО МІЛІЦІЯ ПРОКУРАТУРА СУДИ Є ВЕЛИЧЕЗНОЮ ПРОБЛЕМОЮ ДЛЯ УКРАІНИ. ЦЕ СЕРЕДНЬОВІЧНЕ ЦАРСТВО- САМОДЕРЖАВСТВО ПІТЬМИ НЕЧИСТІ ЧУЖИНЦІВ ЛИЦЕМІРСТВА БРЕХНІ ДЕЗІНФОРМАЦІІ ЗОМБУВАННЯ СВАВВІЛЛЯ БЕЗЗАКОННЯ ТОРТУР ЗНУЩАННЯ НАД ЛЮДЬМИ ХАБАРНИЦТВА РЕКЕТУ ТОТАЛЬНОІ КОРУПЦІІ КУМОВСТВА МАЖОРСТВА І Т.Д. ВОНА ПОВИННА ВИКИНУТА НА СВАЛКУ ІСТОРІІ. БАНДИТИ ПОВИННІ СИДІТИ В ТЮРМАХ!

Kommentarerne er lukkede.