ЗАЯВА українців Криму

До Світової Спільноти
До Народу України
ЗАЯВА українців Криму

Сьогодні як ніколи, ми відчуваємо небезпеку миру та спокою в Україні зі сторони сепаратистських сил на терені Криму! Йдуть прямі погрози українцям, що проживають в автономії, погрози тим, хто підтримав ЄвроМайдан в Криму незалежно від національності.

Представники українських громадських організацій, духовенство Української православної церкви Київського Патріархату в Криму стурбовані ситуацією на півострові. Мешканці Криму в паніці, бо на вулицях ходять озброєні бандформування, а дії частини депутатів автономії провокують громадянську війну.

Безвідповідальні політики АР Крим поставили Кримський півострів на межу міжнаціонального конфлікту та провокують збройне зіткнення між Україною та Російською Федерацією! Ми є свідками відвертого провокативного втручання іноземних політиків у політичне життя невід`ємної складової України – АР Крим та м. Севастополя.

Сьогодні тільки злагоджені кроки державної влади України та світової спільноти здатні запобігти діям розпалювачів жорстокого громадянського протистояння та кривавого збройного міждержавного протистояння!

Закликаємо з метою запобігання війні в Криму та Україні загалом:
1) Український народ захистити всіх громадян України, які проживають у Криму;
2) Владу Української держави негайно вжити заходів для гарантування миру, спокою та безпеки кримчан;
3) Всіх тверезомислячих кримчан не піддаватися на провокації антидержавних сил;
4) Ядерні держави-гарантів територіальної цілісності та безпеки України – Великобританію, США, Францію та Китай, відповідно до Будапештського меморандуму, вжити заходів для запобігання іноземному втручанню у внутрішні справи нашої держави;
5) ООН, ОБСЄ, ЄС та Раду Європи вплинути на позицію Росії щодо неприпустимості провокування сепаратизму в регіонах України, зокрема, в АР Крим та м. Севастополі.

Від українців Криму

Андрій Щекун,
голова громадської організації
«Кримський центр ділового та
культурного співробітництва «Український Дім» (т. 0995019824)

КЛИМЕНТ
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський
Української Православної Церкви
Київського Патріархату (т.0953999270)

Джерело