Андрій Юсов: Готовий прийти до Авакова і написати «явку з повинною»…

Мене збираються затримати ще до виборів – отримав сьогодні таку інформацію з декількох джерел у столиці.

Начебто, затримані у справі “2-го травня” активісти Антимайдану, зокрема Сергій Долженков дають свідчення проти мене.

Викриття російського громадянства Генадія Труханова змусила екс-регіонального мера та його політичних бізнес-партнерів у новій владі активізувати брудну кампанію метою якої є дискредитація партії “УДАР” Віталія Кличка та Едуарда Гурвіца як союзників Петра Порошенка.

Арсена Авакова переконують негайно здійснити примусовий привід мене на допит у столицю, з продовженням утримання під вартою до виборів мінімум. Для цього затриманим активістам Майдану та Антимайдану підказують, чиї прізвища треба вказати як організаторів трагедії “2-го травня” в Одесі, що б полегшити власне майбутнє. У списку члени УДАРу в Одесі та моє прізвище як голови Одеської обласної організації партії. Зрозуміло, після вчорашньої чорнушної заяви Авакова про причетність якихось керівників штабів Едуарда Гурвіца до подій 2-го травня треба хоч якось підкріплювати цю порожню заяву діями, потім відпустять і вибачаться, але інформаційний привід на передодні виборів буде створено.

УДАР в Одесі була співорганізатором Одеського Євромайдану з перших днів його існування, а саме з 22-го листопада 2013 року, саме тоді розпочалась акція “Одеса – Курс Євро”, ніколи ми не займались партійним самопіаром і не вип’ячували політичні прапори біля Дюку, це було і є моєю позицією. Та мені приємно, що серед організаційного ядра Одеського Майдану було багато членів команди УДАРу: Сергій Гуцалюк, Віталій Свічинський, Роман Девятов, Іванов Ігор, Титаренко Яна, Балаба Олена, Карпенко Андрій, Губський Олекса, Надія Яшан, Ігор Христов та багато інших. Через намет Одеського УДАРу на Майдані ми напівпідпільно перевезли сотні Одеситів! Ми були біля Дюку в холод коли було лише кілька десятків людей і в Києві, коли там було справді страшно. Разом з тисячами одеситів ми вистояли і перемогли, я ні про що не шкодую.

Звісно, я був учасником ходи “За Єдність України” другого травня, я не міг там не бути, з сотнями одеситів ми зустрілись там не змовляючись. Не могла там не бути і “Самооборона”, активісти багатьох патріотичних громадських організацій та політични партій, а головне тисячі одеситів. Я та люди прізвища яких тягають шакали путінсько-труханівської пропаганди були на Грецькій Площі та Куликовому полі з відкритими обличчями і без зброї, не ховаюсь і сьогодні.

В Одесі другого травня сталась страшна трагедія, але за вказівкою Труханова та Авакова винними у ній призначено не сепаратистів та посібників терористів, які місяцями тероризували місто, не місцевих проросійських олігархів, що підживлювали ворожнечу фінансово та інформаційно, не місцеву владу, яка ще вчора закликала Януковича вводити надзвичайний стан і навіть не продажну міліцію, що зганьбилася на весь світ другого травня – винними виявились люди, які наважались вийти на захист свого рідного міста та України, сказати голосно хто такий Путін і заспівати: “Ла-ла-ла-ла-ла-ла!”. Зробив би це не вагаючись і сьогодні.

Розслідувати справу “Другого травня” потрібно і робити це треба якнашвише, але провідну роль у цьому розслідуванні мають відіграти не перефарбовані політики чи вразливі до політичних впливів правоохоронці, а незалежні українські та міжнародні експерти, журналісти, правозахисники.

Якщо Арсену Авакову хочеться, можу прийти до нього з однодумцями і написати “явку з повинною”. Ми дійсно “винні” у тому, що виявили свою гомадянську позицію, у тому, що намагаємось не пустити до влади в Одесі кримінал та в тому, що декого не гідного привели до влади а декому не даємо зірвати вибори.

На відміну від багатьох лідерів Антимайдану я не тікаю з міста та країни, бо, на відміну від Генадія Труханова іншої Батьківщини не маю.

Сьогодні багато одеських активістів опинились під загрозою переслідувань та тиску, головне триматись разом.

Одеса – Україна!
Слава Україні!

 

Джерело

Від Майдану:  Нашому новинарю 2-го травня вдалося зафіксувати на відео “вину” команди УДАРу. Просимо долучити до матеріалів справи.

3 Comments

  1. Выступаю за интенсификацию усилий, направленных на жесткое подавление очагов сепаратизма, терроризма и бандитизма на всей территории Украины. С этой публикой нечего миндальничать. С ней нужно обращаться так, как она того заслуживает.

  2. Раскрыт секрет почему русскоговорящие взрослые не могут выучить английский, а детям это дается легко.
    Психологи поняли как за 6 часов изменить мышление чтобы легко учился английский язык! Гуглите 3_viptek

Kommentarerne er lukkede.