Відповідальна молодь для майбутніх реформ в Україні

15 молодих активістів Чернігівщини успішно завершили навчання у Школі Суспільних Змін, яка проходила в рамках проекту «Молодь для Змін» з 26 по 28 червня 2014 року в місті Чернігові. Школа була організована спільними зусиллями української та польської громадських організацій – Центром «Доброчин» та фундацією «НІДА».

Тренери надали можливість молодим людям «взяти» максимум знань та інформації під час інтерактивних занять. Молоді активісти ознайомились з принципами позитивної психології. Були розглянуті та проаналізовані, в тому числі на основі власного та «побаченого» досвіду учасників принципи надії, балансу та самодопомоги.

Учасники Школи отримали навики зі створення SWOT-аналізу особистості, аби мати можливість ефективно оцінити як свої сильні та слабкі сторони, так і своїх колег. Знання були закріплені на практиці за допомогою роботи в групах, де кожен бажаючий міг зробити аналіз своєї особистості та за допомогою принципів роботи «рівний рівному» та «повага до співрозмовника» почути конструктивну думку інших.

Також під час занять, присвячених лідерству, молодь отримала корисні рекомендації від тренера щодо побудови власної стратегії подальших дій, як сформувати і розвивати свої сильні сторони та здобувати нові корисні якості, як подолати власні внутрішні перешкоди й страхи та трансформувати їх у переваги.

Найголовнішим питанням протягом усього часу було «Хто такий лідер?». По завершенню першого етапу Школи Суспільних Змін учасники могли з впевненістю відповісти на це запитання. Адже вони зрозуміли, що справжній лідер не чекає, поки хтось вирішить якусь соціальну побутову проблему, справжній лідер не повинен миритись з несправедливістю, не буде думати про власні цілі, а всіма способами має захищати інтереси тих, хто цього потребує. Справжній лідер має бути готовим вести за собою й бути прикладом для наслідування!

Проект співфінансується в рамках програми Польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2014 році.

Наталія Дрозд
Центр «Доброчин»

1 Comment

Kommentarerne er lukkede.