На Тернопіллі відбудеться всеукраїнський збір-вишкіл медиків-волонтерів

Всеукраїнський збір-вишкіл медиків-волонтерів триватиме на Тернопільщині з 14 по 16 листопада. Захід відбудеться з ініціативи громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації та інформаційної підтримки ІЦ “Майдан Моніторинг”

Метою заходу є підготовка фахівців, які б володіли знаннями та навичками у галузях надання першої домедичної допомоги, організації надання медичної допомоги у надзвичайних, екстрених ситуаціях, при введенні військового стану та при масових заходах;
забезпечення керування в разі необхідності мобільними медичними пунктами, члени яких мають знання та навички, управління та координація медичною службою на полі бою; в мирний час при потребі підсилення будь-якого підрозділу, бригад швидкої допомоги, міліції, чи МНС кваліфікованою лікарською допомогою; забезпечення долікарської медичної допомоги під час масових заходів, до приїзду швидкої допомоги й тощо…У програмі вишколу – тренінги «Основи евакуації», «Зупинка кровотечі при пораненнях», «Протокол АВС», «Серцево-легенева реанімація», «Відновлення прохідності дихальних шляхів», «Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою  бинтів і смужок Целокс», «Десмургія» (накладання пов’язок, перев’язування, «Транспортування постраждалих» (Перенесення постраждалих на ношах, стрес-тест (відпрацювання практичних навиків на «умовному», штучно створеному полі бою).

Всі учасники вишколу отримають сертифікати проходження медичних навчань та грамоти.

Для зацікавлених осіб!  Зверніть увагу! Анкети приймаються до 4 листопада 2014 року, до 18:00. До участі запрошуються виключно лікарі та фельдшери (основною вимогою до яких є наявність тактичних захисних окулярів, твердого головного убору та, по можливості, екіпірування). Організатори забезпечують транспортування до місця проведення заходу,проживання та харчування на період проведення заходу. Витрати за проїзд відшкодовуються виключно при пред’явлені квитків (проїзд у СВ та купе вагонах та на поїздах “Хюндай” не компенсуватиметься). Участь у заході є безкоштовною.
Посилання для реєстрації.
https://docs.google.com/forms/d/1kTWi9HDWqqCcHZpbFg1s6BTJVMdR4KND8ufhn1MMXSY/viewform?c=0&w=1