3 грудня – Міжнародний день інвалідів

Сьогодні свідомі громадські організації та активісти бажають домогтися повного соціального рівноправ’я інвалідів та звичайних членів сучасного суспільства не на словах, а в реальності.
У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства.
Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Громадська організація Чернігівський Центр Прав Людини повідомляє про нову правову ініціативу «Забезпечення ефективного доступу до правосуддя осіб з обмеженими можливостями», направлену на забезпечення реалізації прав інвалідів до доступу до правосуддя.
Юридична підтримка, моніторинг доступності осіб з інвалідністю до суду та посилення спроможності організацій, які представляють інтереси інвалідів, – така діяльність сприятиме безпосереднім змінам, які може провести суспільство задля того, щоб особи з інвалідністю відчували себе повноправними членами цього суспільства у всіх сферах.
Діяльність проходить за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив.