Ганна Павленко: Полтавська ОДТРК «Лтава» в ефірі дискредитує активістів та волонтерів

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

громадської активістки Кременчуцького Майдану Ганни Павленко

до генерального директора Полтавської

ОДТРК «Лтава» Євгена Лопушинського

Упевнена в тому, що ви знаєте, що Кременчук як місто обласного підпорядкування має виборну владу, яка з часів Януковича не змінилася. При владі залишилися ті ж самі люди, котрі під час Революції Гідності забороняли мітинги, підтримували Антимайдан, кидали активістів Майдану за грати й до останнього захищали антинародний режим Януковича-Азарова.

Разом з тим у Кременчуці діє активний громадський рух «Майдан», який об’єднує близько двох десятків громадських організацій патріотичного спрямування. Під час Революції Гідності наші активісти брали безпосередню участь в протистояннях на Майдані у Києві, проводили активну роботу в Кременчуці, чим наближали перемогу патріотичних сил над бандою Януковича.

Зараз ми продовжуємо контролювати місцеву владу, проводимо роботу по люстрації, беремо активну участь в житті міста. З ініціативи нашого ГО «Майдан» ведеться збір допомоги для учасників АТО. Ми об’єднали навколо себе всіх свідомих громадян Кременчука, які активно допомагають нам. Ми співпрацюємо зі школами, ПТУ. З нашої ініціативи учні плетуть маскувальні сітки, шиють маскувальні халати, підприємці виготовляють «буржуйки» тощо. Така співпраця об’єднує всіх кременчужан і виховує патріотами підростаюче покоління. Про свою роботу ми звітуємо в соціальних мережах, а також у пресі та на телебаченні.

Наша діяльність, звичайно, дратує кременуцьку владу, якій дуже хочеться вести «свою лінію» і після президентських та парламентських виборів.

Проти нас задіяні різні методи дискредитації. Спочатку це були спроби з допомогою провладного «Правого сектору» знищити довіру до нашого громадського об’єднання. Зі сторони цієї «кишенькової» організації велись постійні нападки на наш громадський рух.

Потім владою була придумана версія про повістку в армію для одного з наших активістів, яка довго гуляла в Інтернеті й навіть була озвучена на сесії Кременчуцької міської ради. Звертаю вашу увагу, що це була чистої води дезінформація. Але цей фейк з’явився в ефірі очолюваної вами Полтавської ОДТРК «Лтава»!

Тепер нова історія, яка смакується в програмі «Кременчуцькі новини». Ці новини готує Кременчуцьке комунальне підприємство «Кременчуцька міська телерадіокомпанія», яке фінансується з бюджету Кременчуцької міської ради, а його продукт – новини – виходять 5 разів на тиждень в ефірі Полтавської ОДТРК «Лтава».

Мова про затримку на блокпосту автомобіля, в якій виявили гранати і в якому їхав активіст кременчуцького Майдану. Хоча в машині перебувало кілька людей, кременчуцькі кореспонденти роблять акцент саме на нашому побратимові. Чи не забагато беруть на себе журналісти, замінюючи собою слідство й суд?

Особливо обурили нас «Кременчуцькі новини» в ефірі Полтавської ОДТРК «Лтава» від 5 грудня 2014 року. «Фейковий» волонтер використовував свою бурхливу уяву, очорнячи громадський рух в Кременчуці. Вся його несусвітня брехня без найменшої перевірки видається тележурналістами за чисту правду. І в них навіть думки не виникає перевірити інформацію перед її оприлюдненням чи надати ефір для відповіді-спростування тим, кого обвинувачують, тобто, представникам кременчуцького Майдану. Однак доступ до комунального телебачення нам взагалі перекрито.

На жаль, коли дивишся такі «новини», складається враження, що передачу веде не український державний телеканал, що існує до того ж на гроші українських платників податків, а один з російських пропагандистських каналів на зразок LifeNews. Ми не здивуємося, якщо з’ясується, що в інформаційній війні Росії проти України і ви, пане Євгене, і журналісти «Кременчуцької міської телерадіокомпанії» знаходитеся на боці агресора.

Зараз іде війна. Вся країна об’єднується проти сепаратистів на Сході і Росії. А журналісти вашого кременчуцького корпункту шукають ворога серед своїх, дискредитують українських патріотів, але не несуть за це ніякої відповідальності ще й отримують зарплату від України.

Ще більшу підозру викликає той факт, що деякі події в Кременчуці буквально наступного дня транслюються на російських пропагандистських каналах в негативному світлі. Складається таке враження, що у російських ЗМІ є власний кореспондент у Кременчуці.

З огляду на вище викладене прошу вас звернути увагу на якість і контент продукту КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія», який ви транслюєте в офірі Полтавської державної ТРК «Лтава». Хочеться вірити, що ваша компанія піклується про свій імідж і зацікавлена в об’єктивному висвітленні подій.

Оскільки порушене питання є питанням інформаційної безпеки, тож змушені поінформувати про ситуацію й інші державні органи.

З повагою,

Ганна Павленко,

громадський активіст, член виконкому Кременчуцької міської ради від громадськості.

1 Comment

  1. Українська безпека залежить від того скільки та за скільки Українці здатні продаватись!)) Іноді або частіше Україна програвала тим що не Москва ні Стамбул або Варшава існувала, а за кошт продажності особистого народу та політиків!)) Іноді зразкові патріоти можуть бути зрадниками!)) Уся історій України складається з продажності та зрад, постійно була корумпованість набагато віще ніж у Москві!))

Kommentarerne er lukkede.