В Олександрії міська влада намагається відправити на фронт несправні БТРи

Олександрійська влада взялася за ремонт бронетехніки, але довести до ладу це так і не змогла. Військові стверджують, два тижні на морозі, без підтримки влади – саме таким було їх вимушене перебування в Олександрії після того, як армії повідомили про відправку на фронт готових БТРів.

“Запускаємо, машина гріється, витікає тосол, інша починає губити масло, в іншій – трубки несправні. І це вже після ремонту. По декілька разів вони вертаються назад на підприємство. За цей час можна було б її повністю розібрати і зібрати, як треба. На деяких гальма не працюють, підкачка не працює. Дуже багато несправностей і недоліків…

БТРи тільки поварили і покрасили.  Двигуни не робили, не робили підкачку колес. Немає ні патрубків. Нічого немає. Допомоги немає. На 10 БТРів з бюджету нам дали 242 грн…

БТРи тільки покрасили. Мотори, ходову – не зробили… В Донецкому аеропорті нам дають 10 секунд на те, щоб вистрибнули 15 солдат,  а я звідти не виїду і за 40 хвилин. А вони більше 10 км на годину не їздять. Найголовніше – це двигуни. Капремонт їх не робився. Вони не тягнуть ці БТРи. Навели просто красоту, а ніхто нічого не міняв…

В них бажання немає, щоб ця техніка виїздила. А на передовій вона потрібна…

У нас, у звичайних громадян України – крик душі. Його треба доробити. Він на фронті не зможе працювати. Від влади ми просили тільки допомоги, ми навіть матеріальної допомоги не просили. Дайте нам одного слюсара і нехай він допомагає солдатам” – коментують ситуацію військові.

Скарги волонтерів і солдат, спроба встановити діалог з владою, пошуки якихось точок дотику завершилися тим, що мер, який спочатку взагалі не хотів зустрічатися з бійцями АТО, нарешті до них вийшов. Але замість слів подяки, вони почули лише грубощі прямо у стінах міської влади.

«Так, успокоились.. Никаких средств массовой информации. Это закрытая военная информация, это закрытая тема. Успокоились! Вы написали жалобу на губернатора, потому он дал мне команду разобраться. Так, успокоились, я сейчас всех вас отправлю в воинскую часть, потом вас вызовут, когда будет готовая техника. Вы смотри, расслабились». 

Цікаво, а за яку країну опікується міський голова Олександрії? За чиїх солдат? За тих, які загинули б після того, як “заглохнув” би на передовій БТР з українським прапором, чи за тих, хто стріляв би у Донецькому аеропорту по цих БТРах під прапором “братського” народу?

На чию користь діє міська влада, яка називає бійців української армії розслабленими та вставляє палки у колеса забезпеченню армії необхідною бронетехнікою?

Солдати вважають, що все, що відбувається в місті, типова зрада Батьківщини.

“Вони кажуть, що ця техніка готова, завантажуйте і їдьте воювати, по телевізору оголосили, що техніка готова і все зроблено, коли насправді нічого не зроблено – це шкідництво і зрада” – обурюються військові.

Цікавий факт, БТР, на якому красується напис, що він від міського голови – мертве залізяччя.

Всі зусилля зупинити відправку на фронт несправних БТРів нічого не дають. Влада вперто закриває на це очі і змушує відправляти техніку на фронт.

Віктор Голобородько

Джерело