Відкрита репетиція світової прем’єри проекту «2014» Мар’яни Садовської та Марка Токара

Садовська і Токар у Києві виконають пісні на тексти Жадана.

7 грудня в Українському Домі у Києві (вул. Хрещатик, 2) відбудеться спеціальний концерт нового проекту всесвітньо відомої співачки Мар’яни Садовської та контрабасиста Марка Токара. Пісні на поетичні тексти письменника Сергія Жадана та поетки Любові Якимчук музиканти зіграють у рамках проекту «2014» (4 жіночі голоси+4 контрабаси), у такий спосіб збираючи кошти для проведення джазових концертів на сході України. Початок — о 14:00.

Запрошення на відкриту репетицію світової прем’єри октету Садовської і Токара неможливо придбати чи отримати в подарунок. Єдиний шлях — підтримка проекту «Jazz Bez: Музика Свободи на звільнених територіях Сходу». Зробити це можна, здійснивши благодійний внесок від 100 гривень на платформі «СПІЛЬНОКОШТ»:https://biggggidea.com/project/858/ У такий спосіб музиканти намагаються підтримати творення нової мистецької атмосфери у Слов’янську і Краматорську (ініціатива фестивалю JazzBez). Є ще два шляхи. Можна переказати кошти на банківську картку 5168 7572 6745 6202 (Volodymyr Beglov) або придбати запрошення безпосередньо при вході до Українського Дому, вкинувши кошти до спеціальної скриньки.

Нова, сповнена глибокого драматизму, тремкої ніжності і піднесення програма постала із співпраці всесвітньовідомої української співачки Мар’яни Садовської, джазового контрабасиста Марка Токара, львівських музикантів та етнічно-експериментального тріо «КУРБĀСИ». Участь у закритому концерті візьмуть контрабасисти Марк Токар, Іван Огар, Володимир Бедзвін, Артем Каменков. Співатимуть Мар’яна Садовська та «Тріо КУРБĀСИ» з львівського Театру Курбаса: Наталка Рибка-Пархоменко, Марія Копитчак, Мирослава Рачинська.

4 жіночих вокали у супроводі 4 контрабасів та тексти Сергія Жадана і Любові Якимчук обіцяють стати непересічним явищем в новій українській музиці. Цього вересня у Львові на акції «20 обертів» (20-літті «Дзиґи» та компанії «Троттола») співачка Мар’яна уже презентувала перші пісні нового драматичного і експресивного проекту. Почути і пережити пісні нової програми львів’яни зможуть у грудні на фестивалі «Jazz Bez», а кияни — на світовій прем’єрі у Києві.
Довідка:

Концерти на звільнених українських територіях дадуть кращі представники польського, українського і, зокрема, кримськотатарського джазу. Вхід на події у Слов’янську і Краматорську буде повністю безкоштовним. Також організатори «ДжазБезу» власним коштом приймуть у Львові 10 музикантів з території АТО, щоб вони могли відвідати концерти колег, майстер-класи та взяти участь у джем-сейшенах. Наступного року ці музиканти розвиватимуть джазове середовище та творитимуть фестиваль у Краматорську та Слов’янську.

Організатори Фестивалю Jazz Bez:
Мистецьке об’єднання «Дзиґа», Генеральне консульство республіки Польща у Києві, Польський Інститут /Київ/, Goethe Institut, Jazzva Club /Kyiv/, Інститут Актуального Мистецтва, Transkultura Foundation, Посольство Бельгії в Україні.

Сторінка фестивалю «Jazz Bez»: http://dzyga.com/jazzbez

Поважай себе – слухай джаз!

Подія у Фейсбуці – ТУТ

10847993_808326105895822_4649326860101763194_n