АНОНС «Маршрут №1». Інший вимір Полтави

M2_2015_Big-1Свіжий випуск глянцю «Маршрут №1. Полтава» – черговий пазл, з  яких ми «збираємо» свою Україну. Слідом за Одещиною, Миколаївщиною, Сумами, Волинню, Черкащиною творча команда «Дня» дісталася Полтави. У буквальному розумінні – в Полтаві нині завершується фотовиставка «День» – 2014» у художньому музеї імені Миколи Ярошенка. І в глобальному – скільки всього ми самі дізналися про це місце, готуючи для вас свіжий глянець!

На обкладинці  – рядок з вірша Максима Рильського «Слово про рідну матір», який він написав далекого 1941 року – «Полтави тихої корона…» Це – наскрізний настрій і образ Полтави у свіжому «Маршруті №1».

«…У мене завжди було таке почуття: я хотіла побувати в Полтаві. І одним із цих провідників краєм, звичайно, може бути Рильський, який зашифрував своє ставлення, яке і привело до того бажання прочитати Полтаву інакше. Перечитати і зрозуміти її, – пише у своїй вступній колонці головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Полтава «нафарширована» неймовірною кількістю розумних місць, але я сама була у невеликій кількості з них. Мені це тільки розпалило «апетит». От я була у музей Івана Котляревського, але не була у музеї Володимира Короленка. Я відчуваю це як велику потребу, тому що я дуже поважаю пам’ять про цю людину, і листи Короленка є надзвичайно великої сили…  Так само я хотіла б побувати на нових модерних «майданчиках»… Наприклад, CityLab…»

У свіжому глянці ми поєднали Полтаву історичну і Полтаву модерну. Тут кожен може знайти свій «Едем». Тож у новому «Маршруті» – цікава інфографіка, яка візуально «розставить по поличках» основні факти про це місто. З нею легко спланувати свою мандрівку Полтавщиною – традиційну чи «шляхами великих». Для любителів зануритися в минувшину – альтернативний путівник історичними місцями міста у матеріалі «Марсове поле» Полтави.

Ще наші автори відкриють вам «5 відчуттів старої Диканьки»і проведуть екскурсію крізь час – ілюстраціями «Енеїди» Котляревського, створених в різні роки різними митцями. Про містику полтавської людини та рідне місто Пирятин, яке пахне вишнями розповідає Ольга Герасим’юк, а посли іноземних держав в Україні поділяться своїми враженнями від регіону.

Не лише історія. У новому глянці знайомимо вас з CityLab – громадською платформою, яка об’єднує ініціативних людей, які цікавляться розвитком свого міста. Вони розповідають, якою ми можемо побачити Полтаву вже зовсім скоро.

Це ще далеко не все, що ми вам підготували про Полтаву. Хочете дізнатися, які шедеври світової кінокласики були зняті на Полтавщині? Чи навчитися готувати традиційну полтавську страву  під керівництвом фуб-блогера Едуарда Насирова? Або, хто і як з полтавчан змінював світ?

Запитуйте 29-й «Маршрут№1. Полтава» уже з 27 лютого у кіосках преси або замовляйте на сайті «Дня».

А всі охочі, зокрема представники бізнесу, можуть долучитися до кола наших партнерів і представити себе і свої проекти у наступних «Маршрутах».

Марія СЕМЕНЧЕНКО, «День»