«Харків-1» несе службу тільки в Вовчанському районі, а Беркут продовжує трусити людей

Раніше на офіційному сайті ГУМВС України у Харківській області з’явилась публікація «МВС завершило перший етап перевірки інциденту, що стався 29 січня цього року на блокпосту Пісочин Харківської області.», в якій сповіщалося:

Контроль автотранспорту на ключових блокпостах харківської області як і раніше ведеться в цілодобовому режимі підрозділами МВС на основі батальйону спеціального призначення «Харків-1».

Командування батальйону “Харків-1” повідомляє, що це не відповідає дійсності. “Харків-1” працює тільки на трьох блок-постах у Вовчанському районі, а колишній беркут тепер “Батальйон міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України в Харківській області” (БМГБОП до жовтня мав назвуСБМ) продовжує трусити людей на під’їздах в місто.

Таким чином міліцейське керівництво намагається зам’яти скандал, що виник через жорстоке поводження екс-беркутів на посту в Пісочині з журналістом і правозахисником Костянтином Реуцьким (більше про це тут).

В батальйоні “Харків-1” передбачають, що неправдива інформація спрямована на те, щоби каналізувати невдоволення людей роботою екс-беркуту на них. “Харків-1” це нова міліція, добровольці, які прийшли захищати Харків під час розбійних нападів сепаратистів навесні 2014 року.  “Зараз все робиться, щоб дуже професійний беркут лишити. Їх і в тили АТО і назву міняють і віртуальну громадськість створюють. Вони отримують нову зброю і спорядження, атотранспорт і паливо.” – кажуть нові міліціонери.

Наталія Зубар

Повна новина з сайту Харківського обласного УМВС звучить так

МВС завершило перший етап перевірки інциденту, що стався 29 січня цього року на блокпосту Пісочин Харківської області.

Перевірку правомірності дій співробітників МВС під час огляду автомобіля здержномерами Луганської області, в якому перебували журналісти «Громадського телебачення», проводить управління внутрішньої безпеки УМВС в Харківській області спільно з експертами Харківської правозахисної групи. Блокпост «Пісочин» обладнаний камерами відеоспостереження, записи яких надані експертам.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прийняв рішення про негайне відсторонення від роботи колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», які проводили огляд даного автомобіля, до закінчення перевірки.

Наразі ведеться розслідування за заявою журналіста Костянтина Реуцькогопро те, що під час огляду у нього зникла флеш-карта відеокамери.

Арсен Аваков дав вказівку при винесенні рішення за підсумками службового розслідування взяти до уваги висновки експертів Харківської правозахисної групи, які очікуються найближчими днями.

Контроль автотранспорту на ключових блокпостах харківської області як і раніше ведеться в цілодобовому режимі підрозділами МВС на основі батальйону спеціального призначення «Харків-1».

 http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1342776