«Міна». Підтримайте перше художнє кіно із зони АТО

Підтримайте створення короткометражної художньої стрічки, яка відзнята в зоні бойових дій на Сході України

Тривалий час Україна знаходиться в об’єктиві уваги світової спільноти через війну на сході країни.

Однак інформаційні повідомлення не передають і частки тих емоцій і потрясінь, що вирують в епіцентрі конфлікту. Можливо, саме тому чимало людей у мирних містах України та Європи сприймає війну на Донбасі відсторонено та стримано, як щось далеке.

Ми ж хочемо дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців. Фільм «Міна» – це наша спроба відображення дійсності через художню форму, яка завжди була простішою та зрозумілішою для глядача.

 

Фабула

Відчуваючи тиск і нерозуміння з боку дівчини, родини та односельців і прагнучи назавжди залишити рідне село в охопленому війною Донбасі, молодий художник Гена одну за одною долає перешкоди.

Прагнучи миру, можливості творчої самореалізації і ствердження своїх громадянських позицій, хлопець вирішує втекти до Києва. До автобусу в краще життя залишаються лічені години, але тут на його шляху постає справжня та доволі серйозна перешкода, що може лишити його життя…

Що вже зроблено?

Найперше, ми зібрали чудових акторів, які зуміли не просто зіграти, а прожити сценарій стрічки.

Далі, за власні кошти, зусиллями однодумців та спонсорів ми провели зйомки фільму.

Для того, щоб якомога точніше відобразити реальність, наша творча група вирушила до визволеної частини Донецької області та відвідала Слов’янськ, Семенівну, Артемівськ, Сіверськ та Святогірськ.

Ми мали унікальну можливість на власні очі побачити наслідки руйнівних боїв та поспілкуватися з місцевими жителями. Деякі сцени в селі Семенівка та в місті Слов’янськ, які постраждали від обстрілів, були відзняті без використання штучних декорацій.

Навіщо нам гроші?

На сьогодні фільм знаходиться на стадії «post-production» (монтаж, корекція кольору, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій).

До цієї роботи ми залучимо перевірених фахівців, адже якість відео має відповідати високим вимогам міжнародних кінофестивалів. Крім того, кошти необхідні для презентації фільму в Україні. Ми вже вклали власні ресурси, але для завершення всіх робіт по фільму потрібно ще 84 тисячі гривень. Тому нам необхідна ваша допомога!

Плани

Прем’єра фільму запланована на міжнародному кінофестивалі в Каннах. Окрім цього, ми домовились про підтримку фільму відомими голлівудським продюсером Tony Scotti, який планує заявити стрічку ще на провідних кінофестивалях (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter), багато з яких є відбірковим етапом для кваліфікації на премію Оскар (в номінації художніх короткометражних фільмів).

Источник