Вибухи в Одесі втратили одноманітність

Цієї ночі Одесу сколихнув черговий вибух.

Серія доволі однотипних вибухів триває тут з грудня*, розпочалася вона вибухом на порозі магазину української символіки “Патріот”. Потім було кілька підривів волонтерських центрів, що допомагають армії та переселенцям, внаслідок чого волонтери перемістилися переважно до двох великих будівель, що знаходяться під цілодобовою охороною.  Потім було кілька вибухів, що пошкодили приміщення відділень Приватбанку. Усі ці випадки очевидно вкладаються у серію – пошкоджено приміщення загального користування на першому поверсі, що виходять безпосередньо на вулицю, вони знаходяться у щільно забудованих житлових кварталах, від чого наносяться збитки також численним сусідам, вибухівка закладена ззовні, великих руйнувань немає, жертв – також.

Сьогоднішня подія, здається, відкриває нову сторінку у цій серії – постраждала квартира на 3-му поверсі. Очевдно – не випадкова.
Далі – пряма мова людини, яка має постійну реєстрацію за тією адресою:

Численні інтерв’ю, які згадує Борис Херсонський, можна легко знайти на ю-тьюбі та через пошуковики.
Це – лише маленька підбірка з тої колосальної роботи, яку робить ця людина задля протидії информаційній війні:

У фейсбуці можна також прочитати й пряму мову журналіста Михайла Херсонського, сина Бориса Григоровича.

А це – дуже стисла та зважена оцінка події іншим відомим одеситом:

Вночі першою адресою вибуху було названо приміщення “Укртелекому”, що розташоване на протилежному боці вулиці. Потім говорили про вхід до хостелу. Про те, що вибуховий пристрій може опинитися біля квартири, спочатку не вірилося.

Тож, ще одну сторінку цієї божевільної війни ми перегорнули. Одесі доведеться реагувати, а інакше – яка ж це тоді Одеса?

Втім, реакція є вже сьогодні.

Від “мішені” вибуху:

Від Облдержадміністрації:

Наразі триває громадське розслідування**:

___

* – раніше, ще влітку сталося кілька вибухів у військоматах, але тоді системними вони не виглядали.

** – Громадська ініціатива “Оберіг” займається розслідуванням вибухів вже доволі тривалий час

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.