Компанія “ВОЛЯ” не бачить різниці між українським та російським медіапродуктом

Телекомунікаційна компанія “ВОЛЯ” вирішила провести серед своїх клієнтів акцію-опитування “Розкажи що ти любиш — виграй смартфон!”. Учасник акції повинен відповісти на декілька десятків запитань що до своїх телевізійних вподобань. Здавалося б, можна лише подякувати телекомунікаційній компанії за намагання краще розуміти медійні запити своїх клієнтів. Але на 4-й сторінці опитування на учасників акції чекає сюрприз. Виявляється, що в компанії “ВОЛЯ” не бачать різниці між українським та російським кіно, між українськими та російськими серіалами. Більше того, компанія “ВОЛЯ” не допускає навіть теоретично, що комусь можуть подобатись українські фільми і не подобатись російські, чи навпаки. В опитуванні компанія не надає можливості клієнтам продемонструвати різне зацікавлення українським чи російським медіапродуктом.

РОЗКАЖИ, ЩО ТИ ЛЮБИШ – ВИГРАЙ СМАРТФОН! Survey
Скрін з сторінки опитування клієнтів компанії “ВОЛЯ”

Такому не фаховому опитуванню в той час, коли відбувається військовий конфлікт між країнами, коли російський медіапродукт буквально нашпигований пропагандою, на мій погляд, може бути лише одне з двох пояснень: безпробудна совковість людини, що складала опитування і менеджменту, котрий його затверджував, або свідоме планування маніпуляції, адже за результатами опитування можна буде стверджувати, що телеглядачі однаково ставляться до російського та українського контенту.

В будь-якому випадку, сподіваюсь, свідомі громадяни не залишаться байдужими і всіма доступними способами забезпечити компанії відповідний feedback.

Ігор Кіянчук.

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

1 Comment

Kommentarerne er lukkede.