400 юнаків та дівчат отримають партизанський вишкіл

Офіційне відкриття найбільшої в Україні спортивно – патріотичної гри «Гурби-Антонівці» відбудеться 1 травня о 13:00. Захід відбуватиметься на місці найбільшого бою УПА з підрозділами НКВС, що у лісовому масиві між селами Антонівці (Тернопільщина) та Гурби (Рівненщина).

Цього року у грі візьмуть участь близько 400-х учасників – представників різних регіонів України. Зокрема, молоді із Харківської, Київської, Сумської, Полтавської, Донецької, Запорізької, Львівської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Тернопільської, Житомирської, Херсонської та інших областей. У зв’язку із великою кількістю бажаючих (було отримано більше півтисячі заявок), організатори вирішили збільшити кількість учасників із 300 до 400.

Нагадаємо, що «Гурби-Антонівці» проводяться з 2003 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», з метою пропаганди патріотизму, здорового способу життя, спорту та національної єдності. Щороку гра відбувається у лісовому масиві Гурби, на терені площею 25 км кв. безперервно протягом 60 годин. У грі беруть участь 2 курені(команди), та загін диверсантів. Перемогу здобуває курінь, який зумів захопити прапор супротивника та здобути найбільшу кількість балів – «життів» суперника.

Гра довела свою ефективність у 2013-2014 роках, адже переважна більшість випускників Гурб були найактивнішими учасниками Євромайдану, Самооборони Майдану, а після початку війни на Донбасі стали до лав ЗСУ, добровольчих батальйонів та волонтерських об’єднань.

Цьогорічну гру буде присвячено пам’яті Володимира Гарматія – багаторічного учасника гри з Тернопільщини, командира мінометного взводу, який воював у 72-ій бригаді та загинув у Луганській області в липні 2014, захищаючи Україну.

Детальну інформацію про гру можна дізнатися на сайті гри www.gurby.org.ua

Промо-ролик гри: www.youtube.com/watch?v=yM8jjXU-ou0

Інформцентр МНК