Почалося голосування в конкурсі інтернет-активізму The Bobs

Визначено фіналістів одинадцятого міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs. Українських інтернет-користувачів запрошують голосувати за найкращий проект українською мовою.

Фіналістів міжнародного конкурсу інтернет-активізму The Bobs оголосила німецька медіакомпанія Deutsche Welle. Від України до фіналу потрапила низка відомих проектів та особистостей.

У номінації “Найкраща соціальна ініціатива в мережі” до фіналу потрапив “Реанімаційний пакет реформ” – громадська ініціатива для пришвидшення реформування України, навколо якої об’єдналися понад 300 експертів, активістів, журналістів, науковців, правозахисників із 50-ти українських аналітичних центрів та громадських організацій.

Видання про інтернет-бізнес та маркетинг у соціальних медіа Watcher.com.ua змагатиметься в номінації “Приватність і безпека”.

Політично-сатирична телепередача “Утеодин” з Майклом Щуром обрана до фіналу в номінації “Мистецтво та медіа”.

Ці проекти змагатимуться з іншими ініціативами-фіналістами з 14 країн світу. Переможців обере міжнародне журі, яке збереться на початку травня в Берліні. Україну в журі представляє директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Найкращий проект українською

У спеціальній номінації “Вибір користувачів – найкраща сторінка українською” до фіналу ввійшли ініціатива Донбас SOS, Віталій Портников, Центр протидії корупції, Реанімаційний пакет реформ та Психологічна кризова служба.

Переможця в цій номінації обирають виключно інтернет-користувачі шляхом відкритого голосування на сайті конкурсу http://thebobs.com/ukrainian/. Голосування триває до 3 травня. У ньому можуть узяти участь усі бажаючі.

Імена та назви всіх переможців #thebobs15 будуть оприлюднені 3 травня. Лауреатів трьох міжнародних номінацій запросять на церемонію нагородження, яка відбудеться 23 червня під час Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні.

Що таке The Bobs

Цього року для участі в конкурсі #thebobs15 було подано понад 4800 заявок із 14 країн світу. Міжнародне журі обрало 70 фіналістів. Детальні описи всіх цих проектів українською та іншими мовами можна знайти на сайті http://thebobs.com/ukrainian/.

Для участі в The Bobs приймаються проекти, написані однією з 14 мов конкурсу: українською, англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою або французькою. Номінувати можна інтернет-сторінки різних форматів – блоги, мікроблоги, Facebook-сторінки, веб-сайти, YouTube-канали, подкасти та інше.