5 років «Зеленого Фронту» — зі святом!

Навіть не віриться, що з героїчного протистояння в Парку Горького, частину якого недолугі харківські політикани вирішили перетворити на квартал «червоних ліхтарів», минуло п’ять років. Саме тоді, в 2010-му, після розгону табору захисників лісу бандитами в чорному одязі, у харків’ян виникла ідея створення «Зеленого Фронту» — організації, яка захищатиме довкілля від свавілля посадовців, зазіхань олігархів та інших нечистих на руку особистостей.

Не має сенсу перераховувати тут всі справи, якими переймалася наша організація за ці роки. Своєрідним літописом «Зеленого Фронту» є наш сайт (http://www.zfront.org/), на якому знайшли відображення найбільш важливі акції та заходи. На жаль, багато чого залишилося не описаним, бо нам завжди більше хотілося робити добру справу, ніж розповідати про неї суспільству. Головне, що з першого дня існування і до сьогодні «Зелений Фронт» є суто волонтерським проектом. Ми не отримували жодної копійки весь цей час, в нас не було розрахункового рахунку, а всі справи робилися особистим коштом учасників нашого руху, всі витрати лягали на плечі самих активістів. Отже, за весь цей період ми мусимо звітувати за що завгодно: витрачений час, досягнуті успіхи, зроблені або не виконані обіцянки, але не мусимо розповідати про гроші, витрати або спонсорські внески.

План святкових заходів, в яких ми пропонуємо прийняти участь усіх бажаючих, усіх, кому небайдужа доля «Зеленого Фронту», усіх наших колег з інших природозахисних організацій та рухів, дуже простий.

2 червня, день в день з прийняттям у 2010 році рішення про створення «Зеленого Фронту» пройде дискусійний «круглий стіл» під назвою: «Ювілей «Зеленого Фронту», минуле й майбутнє природоохоронного руху». На цьому «круглому столі» планується обговорення досвіду нашої громадської організації, плани на майбутнє, ідеї про перспективні напрямки діяльності, сумісні проекти з іншими організаціями тощо. Ми очікуємо на участь у заході експертів з інших громадських організацій, зокрема, природоохоронного спрямування, представників ініціативних природоохоронних груп та журналістів.

Увага! Час проведення заходу: 02 червня 2015 року (вівторок), 17.00. Місце проведення: актовий зал ГО «Просвіта», Харків, вул. Римарська 18 (ми вдячні Харківському об’єднанню «Просвіта» за надане для спілкування приміщення).

Однак вже давно закладена традиція святкування Дня народження «Зеленого Фронту», яку ми не будемо змінювати і цього разу, тільки перенесемо на вихідні через об’єктивні причини. Зазвичай у свій день ми проводимо суботник та очищуємо від сміття ділянку дикого природного лісу в Харківському лісопарку. Так буде і цього разу. А після суботника планується святковий пікнік біля багаття. Все для пікніку беріть з собою. Також просимо взяти з собою (по можливості) рукавички та мішки для сміття.

Увага! Час проведення заходу: 06 червня 2015 року (субота), 12.00. Місце зустрічі — біля кафе «Дубки», навпроти пам’ятки природи «Сокольники-Помірки».

Ми на вас чекаємо! Від імені координаційної ради поздоровляю з цим святом усіх, хто доклав зусиль до створення нашої громадської організації, усіх, хто допомагав та допомагає в нашій роботі!

Олег Перегон, голова КР ГО «Зелений Фронт»

Джерело