Почуйте талановитих!

Свіжий «Маршрут№1. Індиго»  – про те, як світ українських дітей може змінити на краще світ дорослих…

У свіжому «Маршруті №1» творча команда «Дня» продовжує досліджувати українські оптимістичні історії. Цього разу – це світ ідей, креативності та відкриттів, мудрий та небанальний – дитячий.

«…Завжди потрібно чути голоси дітей. А сьогодні – особливо.  Можливо, ми переживаємо зараз такі непрості часи саме тому, що дорослі не почули дітей вчасно, – пише у своїй традиційній колонці головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Я пригадую, багато років тому ми проводили в газеті акцію для дітей «Що ти хочеш зробити для України?». І вона мене дуже надихнула, –  там були такі зворушливі сюжети, коли батьки записували думки дітей, зокрема і тих, які ще не вміли ні читати, ні писати, але вже мали власний погляд на життя… Один хлопчик попросив маму написати таке: «Я хочу скоріше вирости, щоб допомогти дорослим. Бо бачу, що вони самі не справляються…». Хіба це не дивовижно?»

Діти у ЗМІ представлені переважно дуже спрощено і «по-дитячому». Мало хто звертає увагу на цікаві думки та ідеї юного покоління. А вони справді вміють відкривати «нові світи», на які дорослим варто було б звернути увагу.

«День» вже багато років поспіль дає можливість говорити талановитим дітям. Це юні науковці, спортсмени, музиканти… На нашій фотовиставці є окрема номінація «Світ очима дітей», і це завжди дуже свіжий погляд та цікавий ракурс. В одному зі своїм попередніх глянців ми вже переосмислювати образ сучасної української жінки. У цьому ж «Маршруті» спробуємо познайомити дорослих читачів з мудрим і цікавим світом українських дітей. Повірте, відкриттів вам не бракуватиме!

У квітні Мала академія наук України презентувала ТОП-10 винаходів. Журналісти «Дня» розпитали директора МАНу Оксена Лісового та дітей-розробників про шлях від юного винахідника до успішного науковця. Для інтриги: діти розробили безпілотник для охорони кордону і вакуумний холодильник для транспортації органів. Вражає?

Серед тем, які ви знайдете на сторінках свіжого «Маршруту №1» – секрети виховання сучасних дітей від журналіста Отара Довженка та народного депутата Ганни Гопко, огляд книжок для тих дітей та підлітків, які хочуть знати більше та не бояться складних тем, інтелектуальні ігри з національним характером… А ще –інтерв’ю з 10-річною Анною Климовець, яка вдруге здобула титул «Мініміс Світу», та 11-річною скрипалькою Варварою Васильєвою, яка вже кілька років успішно підкорює Україну й інші країни Європи. Ну, і, звичайно, стильна інфографіка – розумна подорож Україною для дітей.

І це ще далеко не все! Тож запитуйте щомісячний глянцевий додаток «Дня» «Маршрут №1. Індиго» вже цієї п’ятниці – 29 травня – у кіосках преси або ж замовляйте на сайті «Дня».

M5_2015_cover_