Dmitro Vovnyanko: Знаючи англійську, українці зміцнять україномовне середовище

Президент України Петро Порошенко закликав співгромадян вивчити англійську мову. Спільнота українських зраднюків зразу ж президента України за це розкритикувала, мовляв, от зараза, англійську вивчити закликає, а українську – ні.

Я намагаюся уникати образливих епітетів на адресу своїх опонентів, але тут скажу відверто

І Д І О Т И ! ! !

Шановні, ви в курсі, який фундаментальний крок у мовному питанні зробив Лі Куан Ю у багатонаціональному Сингапурі? Відповідаю – він зробив так, що Сингапур заговорив англійською. Притому що китайською і малазійською він говорить досі, але англійька в пересічного сингапурця – на рівні другої рідної.

Навіщо?

А на приклад для того, аби коли вам потрібна якась корисна інформація якої нема на Вікіпедії українській, ви відкривали Вікіпедію не російську (на якій в тому, що стосується техніки часто густо цітується інфа часів Корольова з Гагаріним, а в питаннях історії – сталінського агітпропу), а англійську.

Англійську Віки читати ду-у-у-уже корисно. Бо саме в США знаходиться кремнієва долина. Саме в США працюють Інтел, Майкрософт та Дженерал моторс. Тому що Гарвард, Оксфорд та Колумбійський університет викладають англійською. Бо саме в англійському розділі Вікіпедії пишуть люди, чий мозок наповнений суперсучасною наукою, а не духовними скрепами.

До того треба додати, що саме англійською написана довідкова література на всі новинки техніки та технології. Саме англійською написані наукові журнали, де ведуться дискусії на самі сучасні теми. Знаючи англійську ми долучимося до світового прогресу і це очевидно.

Зрештою, вивчивши англійську, українці зміцнять україномовне середовище, бо гарно знаючи мову передових технологій, вони з кінцями відірвуться від російського інформаційного простору і знати російську для них стане не обов’язково.

Бачте скільки переваг?

Про що ж тоді думають зраднюки, коли критикують президента? Відповідаю – не знаю я про що вони собі думають. Мені неодноразово вже здавалося, що зраднюки мислять не головним мозоком, а спинним.

Dmitro Vovnyanko

28

Фото