“Вироком Київського губернського Революційного трибуналу…”. На чиєму боці прокуратура у протистоянні України з Москвою?

Volya_abo_smert-300x182Посилаючись на “вирок” большевицького “революційного трибуналу”, у прокуратурі вважають героїв українських Визвольних змагань організаторами “бандитських збройних угруповань”.

У лютому 1923-го року большевицький режим виніс керівнику Холодноярської республіки Ларіону Завгородньому та ще 11-ти українським повстанським отаманам смертний вирок.  За тиждень вони підняли повстання у Лук’янівській в’язниці і всі загинули.

У квітні 2016-го року  прокуратура незалежної України відмовляється їх реабілітувати, схиляючись перед “вироком Київського губернського Революційного трибулану надзвичайної сесії від 02.02.1923”.

Раніше ми повідомляли про дивовижне (м’яко кажучи) ставлення прокуратури Київської области до українських героїв, висловлене у листі тамтешнього начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів та про нове звернення – тепер вже до керівництва обласної прокуратури.  Ми сподівалися на належне ставлення до питання,  дещо риторично написавши:  “Бо інакше – ганьба і зрада, насправді“. На жаль, вийшло саме “інакше“.  До вашої уваги – промовистий і характеристичний лист тепер вже керівництва прокуратури Київської области:

Київоблпрок-реабілітація

Отже, ми змушені поставити тепер те запитання, що у заголовку.  Не будучи впевненими, чи риторичне воно, а чи ні.  Також маємо сумніви, що у прокуратурі читали (а якщо читали, то чи зрозуміли) Указ Президента України від 22.01.16 №17/2016 “Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років”.

Звертаємося до Генеральної прокуратури. “Розтин покаже”.

****

Принагідно закликаємо всіх, хто цього ще не зробив, підтримати (голосуванням на сайті КМДА і поширенням інформації) перейменування столичних вулиць Суворова та Кутузова на честь героїв українських Визвольних змагань: відповідно Михайла Омеляновича-Павленка та Олекси Алмазова:

http://projects.kievcity.gov.ua/projects/view.php?P=211

http://projects.kievcity.gov.ua/projects/view.php?P=208