“На будь-яку електронну адресу” або Куди писати Президенту?

Чи знаєте ви, що маєте право писати Петру Порошенку та його Адміністрації обов’язкові для розгляду звернення, навіть не встаючи з-за комп’ютера? Це просто, треба тільки знати,  куди саме писати.

Відповідно до Закону України від 2 липня 2015 року № 577-VIII “Про внесення змін до Закону України “Про звернення громадян” щодо електронного звернення та електронної петиції” з 28 жовтня 2015 року “письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення)”. Причому тут йдеться не про “петицію“, для розгляду якої треба набрати певну кількість підписів (це окрема тема), а про звичайне, “традиційне звернення“, індивідуальне чи колективне.

Інформацію про можливість надсилати електронні звернення офіційно і давно вміщено на офіційному ж сайті Президента України. І це дуже добре. Проте на зазначеному сайті ви не знайдете (принаймні ми не змогли знайти) інформацію про певну електронну адресу чи то пак електронну форму для надіслання електронних звернень главі держави чи то його адміністрації.

А позаяк з моменту прийняття закону проминув майже рік, то за своєю перевіреною часом звичкою ми використали механізм запита на інформацію (всім рекомендуємо), поцікавившись в АП – то як, мовляв?  Виявилося, ось так:

1

 

Пані Ганна Кільова, чию адресу вказано як контактну, це керівник приймальні Президента України. Що стосується інших “будь-яких електронних адрес“, то всі вони – ТУТ.

На цьому зичимо всім успішного, ефективного використання конституційного права на звернення!