Росіяни вчать українську молодь критичному мисленню у прифронтовому місті

Поки ми тут обговорюємо як декорі з українських журналістів затверджували свої дії та матеріали з терористами і надіялись на співпрацю, в регіонах теж не скучно.

У Краматорську, у любій нашій Вільній Хаті вже почали запрошувати російських, так би мовити єкспертів, та під час війни топити за примирення.

До речі сам факт появи ‪#‎вільнаХата‬ пов’язаний з російською атакою на Україну. Та з пов’язаною з цим гуманітарною катастрофою на Донбасі разом з інформаційно-психологічною операцією РФ на Україні. Це я так нагадую, бо може хтось призабув.

І так, з 21 по 30 липня пройшов другий етап програми “Звичка думати / Привычка думать“.

Ну подумали ми, наше все ж круто. Самі подібне робили в тому році.

Але далі в поясненні йде, що учасниками груп є 26 молодих з України та Росії. Стоп. Я це не розгледів? Так так з Росії. Чорт забирай в Краматорську ще чути вибухи від фронту, а #ВільнаХата запрошує “гастєй з Расєі”.

“Міжнародна майстерня є відкритим простором міжкультурної взаємодії” – за два роки війни я думаю вже могло стати зрозуміло, що спочатку так звані культурна взаємодія, а далі російські танки. Ні, як видно, комусь незрозуміло. Може Краматорську мало дісталось під час війни або пам’ять погана.

“Неформально спілкування”, з представниками народу який нас вбиває, повинно закінчуватись одним питанням – “Якого чорта ви та ваші танки сюди приперлись?”. Про що спілкуватись неформально? Про роль російської армії в подіях Іловайську? Чи ДАПу?

“Обговорення тем, які хвилюють учасників з України та Росії”. Мене, як бувшого жителя сходу, який тікав з Донецька в травні 2014 року і який трошечки не загинув під російськими снарядами цікавить одне – коли чортове московське кодло забереться з України? Враховуючи, що приїжджі росіяни нічорта не зможуть відповісти, то сенсу, хай сидять ці росіяни в своїй сраній Калузі.

Як казала Стяжкіна, “поки росіянин не довів зворотнє – він ворог”. І це аксіома.

В програмі заходу, в місці яке по суті формує інтелектуальну молоду еліту Донбасу, є Катерина Сергацкова, яка бачить маленьку різницю між “апалчєнцами” та солдатами ЗСУ. Погано дивиться, але то таке. Вона тут навіть не найцікавіший гість.

А найцікавішим у нас є Євгєній Волков – “російський вчений, псіхолог та соціолог”.

ВільнаХата, ви там що вже зовсім подуріли? Запрошують конкретного росіянина який займається психологією на зустріч з молоддю Донбаса? Конкретно російського психолога, який невідомо з якими органами афілійований, зустрічається з українською молоддю і ще їх чомусь тут вчить. Конкретно хай в Росії вчить “критичному мисленню” у них з цим явно не в порядку. Це просто дно якесь, пробачте за вираз. Росіяни вчать українську молодь критичному мисленню у прифронтового місці. Чорт забирай #вільнаХата ви це серьозно?

Далі більше, зараз триває етап підготовки поїздки українців та росіян до Німеччіни, де вони будуть співати разом.

Чорт забирай а чи у нас триває війна, а краматорців запрошують поспівати пісні з народом, що їх окуповує. Сюр.

Шановні краматорчани та всі, хто зареєструвався на поїздку туди, “почути” вам знадобиться не в цих хорових співах, а тоді коли ви будете на посту в оточеному росіянами місті сидіти.

Коротше операція “одін народ” працює і в регіонах Украіни.

Будьмо пильними!

Віталій Овчаренко, ІЦ “Майдан Моніторинг”