Перейменувати Первомайськ Луганської області. Звернення

Звернення до депутатів Верховної Ради України.

Пані та панове депутати!

Як відомо, в Україні вже півтора роки триває процес декомунізації. 14 липня Голова ВР Андрій Парубій заявив, що після перейменування 1012 населених пунктів, цей процес завершено.

Проте це не відповідає дійсності. В Україні досі залишається декілька населених пунктів, назви яких підпадають під дії підпункту “є” пункту 4 статті 1 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Зокрема, йдеться про місто Pervomaysk, Luhans’Ka Oblast’, Ukraine. За свою 250-річну історію місто мало три назви: Олександрівка, Петро-Мар’ївка та власне Первомайськ. Хоча наразі місто перебуває під окупацією терористичної організації “лнр”, це не є перешкодою для перейменування (зокрема, на окупованій частині Луганської області вже було повернено історичні назви ряду міст – Стаханов став Кадіївкою, Кіровськ Голубівкою, Свердловськ Довжанськом тощо).

Назви, пов’язані із комуністичним святом “1 травня” підпадають під декомунізацію (так, на півдні Донецької області Першотравневий район було перейменовано на Мангушський).

Просимо прийняти постанову про повернення місту Первомайськ Луганської області історичної назви Петро-Мар’ївка.

Уродженці Первомайська:
Roman Shutow, програмний директор Детектор медіа
Валера Ананьев, добровлець Збройних Сил України.
Ivan Syniepalov, голова Громадське телебачення Приазов’я.

11139001_910543729013185_5422644714181955362_n