о.О.Чумаков: До людей доброї волі в Ізраїлі із закликом тверезого розуміння українських актуальних труднощів з державотворенням

Офіційно заявляю, що я, Олександр Аркадійович Чумаков, громадянин України, категорично протестую проти позиції представника України під час голосування в ООН з питання Ізраїльских поселень. Ця позиція начебто від мого імені і від імені моєї держави була стверджена державослужбовцем, призначеним на посаду сьогоднішнім урядом на чолі з Прем’єр-міністром і Президентом України.
Я не приймаю ніяких виправдань негативного голосування від імені України щодо Ізраїля і його народу . Я категорично заявляю, що моя позиція є навпростець протилежною тій, що була висловлена українським представником в ООН, тобто начебто мій голос, як громадянина України і представника української нації, у питанню поселень на стороні Ізраїля.
Я вимагаю у Президента, Прем’єр-Міністра і Уряду України негайного належного покарання для представника України в ООН, як для зрадника держави і нації. Вимагаю однозначної заяви Президента України і Прем’єр-Міністра, яка поверне повноту ладу у відносинах України з Ізраїлем і народу єврейського і внесе повну коректу у ганебне голосування від імені України в ООН.
Я вважаю діючого Президента і Прем’єра з його урядом співпричетними зраді суттєвих державних інтересів України доти, доки вони конкретними діями і заявами не пред’являть іншої позиції, і у подальшому своєму громадянському життю буду виходити саме з цього.
Звертаюсь до людей доброї волі в Ізраїлі із закликом тверезого розуміння українських актуальних труднощів з державотворенням, наявності тенденцій до зради, відсутності орієнтації на найвищі моральні цінності, зокрема серед чиновників вищого ешелону. Якщо би цього не було, не було би потреби у такому жорстокому відстоюванні національних інтересів,за які ми тепер намагаємося змагатися.
Молю Благословенного Всевишнього, щоби Він сам не дав у ці дні затьмаритися святому світлу, яке просіяло з Сіона для всіх народів. Благословенного святкування перемоги Святині і Світла, що в темряві світить і темрява його не огорнула! Благословенний Всесильний в Народі Своїм.

отець Олександр Чумаков

(з обговорення, продовження)

добре чи не добре тепер вже говорити пізно, треба прийняти дійсність. Тоді ми опинимося в ситуації історичної аналогії , коли Ліга Націй не могла прийняти рішень в ситуаціях новітньої германської агресії. Тому що треба було застосовувати нові підходи і через них обгрунтовувати нові рішення, чого Ліга Націй не могла зробити, бо була повністю обумовлена юридичними стереотипами післяверсальскої доби. Під час сьогоднішньої Третьої світової війни задіяні технології, які стають успішними настільки, наскільки противник є обмеженим старим мисленням. Ізраїль давно прийняв до уваги факт реальності, в якій кордони в їх традиційному розумінні не є дійсними. В цій ситуації створення поселень є абсолютно адекватною тактикою. Так звані “палестинці” (бо це щось навподобі “днр/лнр”) або є в стані протистояти розгортанню поселень, або ні.

В Українському варіанті ми пробуємо вийти на такий самий ізраїльский варіант, але нам для цього треба лише припинити перетіікання через традиційний кордон підсилення зі сторони сусідньої держави. Голосуючи проти поселень ми проголосували проти розвязання ситуації у власній країні.