Представники територіальних громад Чернігівської області навчались як підвищити ефективність своєї роботи  

Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування Чернігівської області підвищили свій рівень знань на дводенному тренінгу «Вчимося місцевій демократії», який був проведений 15 – 16 грудня 2016 року в м. Чернігові. Це вже другий цикл тренінгу в рамках діяльності Ресурсного Центру з питань місцевої демократії та самоорганізації.

Темою «Участь громадян у прийнятті рішень як вимога сучасного управління» був розпочатий перший день тренінгу. Протягом заходу були розглянуті такі питання: як захистити свої інтереси перед місцевою владою та реалізувати своє право на громадську участь.

Особливу увагу приділили питанням створення та забезпечення роботи органу самоорганізації та залученню матеріальних і фінансових ресурсів, зокрема, завдяки співпраці з благодійниками, фондами, соціальними інвесторами, органами влади та місцевого самоврядування, а також з бізнесом та громадськими організаціями.

Протягом двох днів учасники отримали інформацію та відповіді на свої питання, які стосувалися загальних зборів громадян за місцем проживання, громадських слухань, місцевих ініціатив та органів самоорганізації населення. Адже саме ці механізми дозволяють громадянам розв’язувати ефективно проблеми місцевих громад. І саме підвищення професійного рівня місцевих активістів та представників місцевої влади Чернігівщини використовувати ці механізми сприятиме сталому розвитку територіальних громад.

Метою проекту «Посилюємо демократію участі на Чернігівщині», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програмної ініціативи МФВ «Демократична практика”, є посилення спроможності членів територіальних громад брати активну участь в реалізації місцевої демократії.