Команда хоробрих воїнів, які перемогли римлян

«Гірники» приймали у Харкові  «Рому» в рамках 1/8 Ліги Чемпіонів.
Матч почався з гострими моментами обох команд. Вже на 5 хвилині гості могли виходити у лідери, але завдяки гарній роботі П’ятова та Степаненка вдалось відбитися.

Надалі гра не мала гольових моментів. Вже на 41-й хвилині гості провели гольову атаку. Джеко відпасувавши на Юндера, який уникнув офсайду, отримав передачу та переграв голкіпера. Кривцов отримав травму під кінець тайму. Він після верхової боротьби невдало приземлився та був замінений. Перший тайм закінчився на користь гостей.
Після перерви господарі поля почали активно атакувати ворота «Роми». Вже через 6 хвилин донецький «Шахтар» провів гольову атаку. На 52-й хвилині шедевральний пас із власної половини поля від Ракіцького на Феррейру, який втік від захисника та зумів переграти голкіпера гостей. Рахунок 1-1. «Гірники» не зупинились.  Варто зазначити гарну гру голкіпера «Роми», який на протязі всього матчу здійснив 2-3 ключових сейва. Але на   72-й хвилині Фред зумів забити чудовий м’яч у його ворота. Цей гол був забитий із штрафного( вже зараз відомо, що це найкращий гол 1/8 Ліги Чемпіонів). Таке враження, що «Рома не вийшла на другий тайм», про це зазначив також головний тренер гостей- Еусебіо Ді Франческо: «Наразі нам бракує вміння довго діяти в одному ключі. Добре розпочали й виконували настанову, проте рахунок 1:1 став переломним – після нього втратили контроль. Віддаю належне «Шахтарю» – це міцна команда, яка здобула заслужену перемогу. Сподіваюся, що зможемо відігратись у другому матчі. Буде складно, але ми докладемо всіх зусиль». Матч завершився на користь господарів поля за рахунком 2-1.

Це важлива перемога, але все вирішиться у Римі, де чекає цікавий, гарний футбол. Донецькому «Шахтарю» віддамо належно. Вони розвивають український футбол на міжнародному рівні.
Головний тренер Пауло Фонсеку прокоментував гру: «Вітаю всіх. Насправді ми стартували навіть дуже непогано: на початку був гольовий момент, просто забракло завершення. Потім виникли певні проблеми з нашим позиціонуванням та високим пресингом «Роми». У нас лінії були дещо розтягнені – саме в цьому різниця. Можливо, тому гості тієї миті домінували. У перерві скорегували ці деталі, і в другому таймі «Шахтар» показав гру, яку намагається демонструвати завжди».
На стадіоні прийшли підтримати команду 35 тисяч. Але виникали деякі проблеми, а саме:
1) Вболівальники повинні приходити раніше гри, а не за 5-10 хвилин, бо виникають проблеми при вході на стадіон. Стюарди допомагали, але цього не достатньо.
2) Під час перерви виникла сутичка вболівальника «Шахаря» з вболівальником гостей. Варто зазначити, що стюарди одразу вирішили проблему. Сутичка не переросла у більше.
3) На матчі були присутні люди з алкогольним оп’янінням, які були у власному «світі». Це проблема, яку потрібно вирішувати. Люди повинні не порушувати правила та безпеку інших.
4) Вболівальники після гри, будь ласка, прибирайте за собою(річ йде не про насіння, а газети, стакани та інше).

Попри це, головний тренер та гравці команди «Шахтаря» зазначили чудову підтримку стадіона. Пауло Фонсеку: «Я хочу подякувати нашим уболівальникам за те, що вони прийшли на стадіон і підтримували нас. Це дуже відчувалося! Від себе особисто та від команди щиро дякую всім, хто вболівав за «Шахтар».

Матч у Римі відбудеться  13 березня на стадіоні «Стадіо Олімпіко».

Автор: студент ХДАК
1-го курсу «соціальна та культурна журналістика»
Дмитро Данець