“Нарід не той», «бидло»…???

А що ви ще хочете від людей, які до 90-го року жили під страхом відправки до Сибіру за будь які політичні дії чи навіть висловлювання думок?

Чув таку легенду, про західноукраїнське село. Комуністи, якось, організували політичні дебати – всіх хто прийшов арештували і відправили до Сибіру. Через рік, ще проголосили якесь політичне зібрання. Прийшло кілька «умніков». Теж саме до Сибіру. На треті «розмови про політику» раз не прийшов вже ніхто.

Що ви хочете від людей, які стільки жили паралельно державі – подалі від «начальників» і головне «управи»?

Що змінилось у владі після 90-х? Та нічого- залишились ті ж самі «червоні директори», хвалені крєпкіє хозяйственнікі. Замість комуністичної партії – партія регіонів та інші так звані партії, де все будувалось не за ідеєю, а за засобом утримання влади. «До базаримся».

Ні ідеї, ні світогляду – майже ж нічого не змінилось.
Чорновола, того що міг все змінити – вбили. Ющ – добазарився. ПП – теж.

Більше 50-ти тільки відомих вбивств активістів та громадських діячів за останні роки. А скільки невідомомих? Га?

Починалось з Чорновола, продовжилось Гандзюк. І будуть же ж ще!
(Жахає, що є мразота з нацдем табору, яка це виправдовує).

Раніше вбивало КДБ. Зараз – ментовські та прокурорські з бандитськими. Але всі вони «нутром» однакові. Всі ці 4 вищеназвані групи.

«Ти що самий умний?», «не висовуйся!», «оно тєбє больше всєх надо?».
Як сказав, одного разу, мій знайомий: «якщо тобі не погрожують – значить ти робиш щось не те».

Солдат УПА, дисидентів, а зараз громадських діячів вбивали і вбивають за те що самі умні, за те що вони висовуються і їм більше всіх надо.

А скільки тих, хто не висовується? Тих, які бачать все це і не висовуються! Бо ціліше будуть. Живі будуть! Не висовуйся. Не лізь. Ціліше ж будеш.

Що ви хочете від людей, які звикли боятись? Виїдьте ви зі своїх Київах та коворкінгів у малі міста та села: де прокурорські, менти, даїшники, сбушники, блатні, адміністрація – це полубоги в світі холопів. Якщо проблеми у вас, треба ж знайти «виходи» на Колю(бо у нього брат прокурор), на Васю (бо однокласник у СБУ) і т.д. Бо немає Закону.

Ніщо не нагадує? Барак для ЗеКів – з книг Солженіцина та Шаламова, наприклад. Там, до речі, як і у нас: правоохоронна адміністрація використовувала кримінальників для контролю табору. Такий собі владний симбіоз. Ніщо не нагадує?

І вся ця підтримка Зеленського – це і є спроба «наріду», хоч якоїсь помсти цієй адміністрації країни з мусорських і блатних. Хоч цієї короткострокової, але солодко демонстративної.
Що ви хочете, коли десятиліттями всі звикли жити з перспективою лише на завтра. Навіть не на післязавтра!

Шкода, тільки, що всі хто голосують за Зеленського не розуміють, що «шлепери» Януковича і «чорти» Зеленського знаходяться і одній ціннісній шкалі. У шкалі бараку.

І буде ще один Майдан, а можливо і не один. І буде продовження війни, і можливо на новому рівні.
Бо з одного боку життя України як звичайної східноєвропейської держави з кав’ярнями та Законом. А з іншого барак «Украина» у таборі «Россия».

П.с.сумбурно, але як є.

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.